Τσαπαρόπουλος Πέτρος

Ιατρός - καρδιολόγος

tsaparopoulos-bioΓεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Εκεί ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος των πανεπιστημιακών του σπουδών και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του -στρατός, αγροτικό, ειδικότητα- επέστρεψε στη Βέροια, όπου ασκεί την ιατρική από το 1990 έως και σήμερα σαν ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ, μέχρι πρότινος, υπηρέτησε επίσης την πρωτοβάθμια περίθαλψη στο ΙΚΑ.

Η οικογενειακή παράδοση, το στίγμα της εποχής και οι πολιτικές του ανησυχίες τον έκαναν να ενδιαφερθεί από πολύ νωρίς για τα κοινωνικά δρώμενα και να ενταχθεί στην οργανωμένη ζωή, συμμετέχοντας στους φοιτητικούς συλλόγους και αργότερα στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ.

Μετά την επιστροφή του στη Βέροια υπηρέτησε τα κοινά από διάφορες θέσεις.
Εκλέχθηκε και δραστηριοποιήθηκε στο συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής του και το 1986 εκλέχθηκε, για πρώτη φορά, στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
Το 2002 συμμετείχε, με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού, στις νομαρχιακές εκλογές. Αναδείχθηκε πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος του συνδυασμού, αλλά δεν εκλέχθηκε λόγω του εκλογικού νόμου.
Το 2007 εκλέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο της κ. Ουσουλτζόγλου και υπηρέτησε τον Δήμο από την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για μια τετραετία. Ταυτόχρονα ήταν πρόεδρος των ΚΑΠΗ.
Το 2010 επανεκλέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο της κ. Ουσουλτζόγλου και υπηρέτησε τον Δήμο από τη θέση του αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου. Το 2012 παραιτήθηκε για πολιτικούς λόγους.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ταυτόχρονα, συμμετέχει στα συνδικαλιστικά δρώμενα του επαγγελματικού του φορέα και εκπροσωπεί για μία τριετία τους ιατρούς του ΙΚΑ, σαν εκλεγμένο μέλος, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρών του ΙΚΑ.

Η συμμετοχή του στα κοινά είναι μια προσωπική ανάγκη, μια στάση ζωής. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Είναι ενταγμένος γιατί θέλει να νιώθει ότι στη συνείδηση του χώρου του πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης που χτίζει ο χώρος του και, μέσα σε αυτήν την πόλη, η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους. Μέσα σε αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών.

Η συμμετοχή του στα κοινά της πόλης του έχει κύριο στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων του τόπου του στον αγροτικό και τουριστικό τομέα.
Έχει δύο παιδιά, την Έφη, που είναι ψυχολόγος, και τον Ανδρέα, που είναι ιατρός.

Επικοινωνία:
Τηλ.: 6945492946
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.