Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

GUTMANN MEGA MACS 50!

το gutmann mega macs 50 υποστηριζει ολες τις μαρκες
αυτοκινητων, ευρωπαικα ,κορεατικα κ γιαπωνεζικα,κανει διαγνωση
,προσαρμογες ζωντανες μετρησεις κ προγραμματισμους.οστοσο εχει
δυνατοτητα αναβαθμισης online μιας κ ειναι γνησιο ,επισης εχει
υποστηριξη ενα τεραστιο database πληροφοριων για βλαβες κ λυσεις απο
την gutmann .υποστηριζει ελληνικα αλλα κ αγγλικα.
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Διαχείριση Δεδομένων


Η VDO προσφέρει μια πλήρη σειρά εργαλείων για την ανάλυση δεδομένων και για τους ψηφιακούς και για τους αναλογικούς ταχογράφους. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να αγοραστεί σε λύσεις πακέτων που ικανοποιούν τις ανάγκες των οδηγών ιδιοκτητών και των μεγάλων μέσων και μικρών χειριστών στόλου.

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Αξίζει;


τα υβριδικά αυτοκίνητα σώζουν την τσέπη μας σε καύσιμα και συμβάλλουν στη μείωση της
ρύπανσης. 

Καθοριστικός παράγοντας αγοράς υβριδικού

Να ξέρετε πως πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος που το οδηγάμε! Αν εξασκηθούμε σε έναν "χαλαρό" τρόπο οδήγησης, τότε σίγουρα το χρησιμοποιούμε σωστά: περισσότερη οικονομία στα καύσιμα, λιγότερη ρύπανση, κλπ.

Τα υβριδικό δεν είναι για όλους. Αυτοί που οδηγάν επιθετικά ή που κάνουν ταξίδια, δεν πρόκειται να γλυτώσουν και τίποτα ιδιαίτερο από τα έξοδα της βενζίνης.

Αν όμως πηγαίνετε χαλαρά και οδηγείτε κυρίως μέσα στην πόλη, τότε μπορούμε να πούμε πως αξίζει τον κόπο η αγορά του.
Γιατί είναι ακριβό;

Όπως προαναφέραμε είναι πιο ακριβό και είναι απόλυτα φυσιολογικό, γιατί έχει εξτρά εξοπλισμό (ηλεκτροκινητήρα, μπαταρίες, συστήματα).

Επίσης η μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στα συστήματά του, προκαλεί αυξημένα έξοδα στο service. 

Πάνω κάτω όλοι μας ξέρουμε τι είναι τα υβριδικά αμάξια.
Παράγουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και άλλες επιβλαβείς ουσίες, που συμβάλλουν σε ένα μολυσμένο και ανθυγιεινό περιβάλλον.

Επειδή όλο και περισσότερο αυξάνεται η τιμή της βενζίνης, υπάρχει η τάση σιγά σιγά να αρχίζουμε να το προτιμάμε, αν και πιο ακριβό.
Πως λειτουργεί το υβριδικό σε γενικές γραμμές;

Ένα υβριδικό αυτοκίνητο λοιπόν, έχει δύο κινητήρες: ένα βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Όταν το αμάξι μας πηγαίνει με μία σταθερή ταχύτητα (ή μέχρι μια ορισμένη ταχύτητα), καθώς επίσης όταν είναι σταματημένο πχ σε κίνηση, τότε ο βενζινοκινητήρας σβήνει αυτόματα και παίρνει τα ηνία ο ηλεκτροκινητήρας.

Οπότε φανταστείτε, ειδικά όταν βρίσκεστε σε κίνηση, πόσο καύσιμο εξοικονομούμε και πόσο μειώνουμε τη ρύπανση (πχ στο κέντρο της πόλης, αν είχαν όλοι υβριδικά)!


Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Τα ωράρια οδήγησης και οι χρόνοι ανάπαυσης


Τα ωράρια οδήγησης 


Σύμφωνα λοιπόν με τη νομοθεσία (Κοινοτική και Εθνική):
1. Ο ημερήσιος χρόνος οδήγησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 9 ώρες.
Ωστόσο, ο ημερήσιος χρόνος οδήγησης μπορεί να παρατείνεται σε 10 ώρες κατ' ανώτατο όριο, όχι περισσότερες από δύο φορές στη διάρκεια της εβδομάδας.

2. Ο εβδομαδιαίος χρόνος οδήγησης δεν υπερβαίνει τις 56 ώρες και δεν έχει ως αποτέλεσμα την υπέρβαση του μέγιστου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας.

3. Ο συνολικός χρόνος οδήγησης, ο οποίος σωρεύεται κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών εβδομάδων, δεν υπερβαίνει τις 90 ώρες.

4. Ο ημερήσιος και ο εβδομαδιαίος χρόνος οδήγησης περιλαμβάνουν το συνολικό χρόνο οδήγησης στο έδαφος της Κοινότητας ή τρίτης χώρας.

5. Ο οδηγός καταγράφει ως «άλλη εργασία» οποιονδήποτε χρόνο που αναλώνει εκτός οδήγησης και καταγράφει οποιεσδήποτε περιόδους «διαθεσιμότητας». Η καταγραφή αυτή γίνεται χειρογράφως σε φύλλο καταγραφής, σε εκτυπωμένο αντίγραφο ή με το χέρι μέσω της συσκευής ελέγχου. 

Μετά από περίοδο οδήγησης τεσσερισήμισι ωρών, ο οδηγός κάνει διάλειμμα 45 τουλάχιστον λεπτών χωρίς διακοπή, εκτός εάν λάβει περίοδο ανάπαυσης.

Το διάλειμμα αυτό μπορεί να αντικαθίσταται από διάλειμμα τουλάχιστον 15 λεπτών, που ακολουθείται από διάλειμμα τουλάχιστον 30 λεπτών, τα οποία κατανέμονται μέσα στην περίοδο οδήγησης κατά τρόπον ώστε να γίνονται σεβαστές οι παραπάνω διατάξεις.

Ημερήσιες και εβδομαδιαίες αναπαύσεις

1. Ο οδηγός λαμβάνει περιόδους ημερήσιας και εβδομαδιαίας ανάπαυσης.

2. Εντός 24 ωρών από το τέλος της προηγούμενης περιόδου ημερήσιας ή εβδομαδιαίας ανάπαυσής του, ο οδηγός πρέπει να έχει λάβει νέα περίοδο ημερήσιας ανάπαυσης.

Αν το τμήμα της περιόδου ημερήσιας ανάπαυσης, το οποίο πραγματοποιείται εντός της 24ωρης περιόδου, έχει διάρκεια τουλάχιστον 9 ωρών αλλά κάτω των 11 ωρών, η εν λόγω περίοδος ημερήσιας ανάπαυσης θεωρείται μειωμένη περίοδος ημερήσιας ανάπαυσης.

3. Μια περίοδος ημερήσιας ανάπαυσης μπορεί να παρατείνεται ώστε να συμπληρωθεί μια κανονική ή μια μειωμένη περίοδος εβδομαδιαίας ανάπαυσης.

4. Ο οδηγός μπορεί να πραγματοποιεί τρεις, το πολύ, μειωμένες περιόδους ημερήσιας ανάπαυσης μεταξύ δύο περιόδων εβδομαδιαίας ανάπαυσης.

5. Κατά παρέκκλιση της παραγράφου 2, σε περίπτωση πολλαπλής επάνδρωσης οχήματος, ο οδηγός πρέπει, εντός 30 ωρών από το τέλος μιας περιόδου ημερήσιας ή εβδομαδιαίας ανάπαυσής του, να έχει λάβει νέα περίοδο ημερήσιας ανάπαυσης διάρκειας τουλάχιστον 9 ωρών.

6. Κατά τη διάρκεια δεκαπενθημέρου, ο οδηγός πρέπει να λαμβάνει τουλάχιστον:
- δύο κανονικές περιόδους εβδομαδιαίας ανάπαυσης, ή
- μία κανονική περίοδο εβδομαδιαίας ανάπαυσης και μία μειωμένη περίοδο εβδομαδιαίας ανάπαυσης διάρκειας τουλάχιστον 24 ωρών, ωστόσο, η μείωση πρέπει να αντισταθμίζεται με ισοδύναμη ανάπαυση που λαμβάνεται συνολικά πριν από το τέλος της τρίτης εβδομάδας που έπεται της εν λόγω εβδομάδας.

Μια περίοδος εβδομαδιαίας ανάπαυσης πρέπει να αρχίζει το αργότερο μόλις συμπληρωθούν έξι συνεχόμενα εικοσιτετράωρα από το τέλος της προηγούμενης περιόδου εβδομαδιαίας ανάπαυσης.

7. Οιαδήποτε ανάπαυση, η οποία λαμβάνεται ως αντιστάθμιση για μια μειωμένη περίοδο εβδομαδιαίας ανάπαυσης, πρέπει να λαμβάνεται μαζί με άλλη περίοδο ανάπαυσης τουλάχιστον 9 ωρών.
8. Κατ' επιλογήν του οδηγού, οι περίοδοι ημερήσιας ανάπαυσης και οι περίοδοι μειωμένης εβδομαδιαίας ανάπαυσης μακριά από τη βάση, μπορούν να λαμβάνονται μέσα σε όχημα, εφόσον αυτό διαθέτει κατάλληλες εγκαταστάσεις ύπνου για κάθε οδηγό και είναι σταθμευμένο.

9. Εβδομαδιαία περίοδος ανάπαυσης που αναλογεί σε δύο εβδομάδες μπορεί να καταλογίζεται σε οποιαδήποτε από τις δύο εβδομάδες, αλλά όχι και στις δύο.
1.Κατά παρέκκλιση, όταν ο οδηγός συνοδεύει όχημα που μεταφέρεται με πορθμείο ή σιδηρόδρομο , και λαμβάνει κανονική περίοδο ημερήσιας ανάπαυσης, η περίοδος αυτή μπορεί να διακόπτεται δύο μόνον φορές από άλλες δραστηριότητες, η συνολική διάρκεια των οποίων δεν υπερβαίνει τη μία ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της κανονικής ημερήσιας ανάπαυσης, ο οδηγός πρέπει να έχει στη διάθεσή του κρεββάτι ή κουκέτα.

2. Κάθε χρόνος ο οποίος καταναλώνεται από οδηγό για να μεταβεί στον τόπο όπου θα αναλάβει ένα όχημα ή για να επιστρέψει από τον τόπο αυτόν, και το οποίο δεν βρίσκεται στον τόπο διαμονής του οδηγού ή στην έδρα λειτουργίας του εργοδότη την οποία έχει κανονικά ως βάση ο οδηγός, δεν υπολογίζεται ως ανάπαυση ή ως διάλειμμα, εκτός εάν ο οδηγός βρίσκεται σε πορθμείο ή τρένο και έχει στη διάθεσή του κρεββάτι ή κουκέτα.

3. Κάθε χρόνος ο οποίος καταναλώνεται από οδηγό οχήματος οδηγώντας όχημα το οποίο δεν βρίσκεται στον τόπο διαμονής του οδηγού ή στην έδρα λειτουργίας του εργοδότη την οποία έχει κανονικά ως βάση ο οδηγός, υπολογίζεται ως «άλλη εργασία».

ΤΕΟ TACHO SERVICE VEROIA!

Το συνεργείο Παυλίδης ΤΕΟ TACHO SERVICE 
Αναλαμβάνει:

  • Έλεγχο Αναλογικού Ταχογράφου
  • Ρύθμιση Αναλογικού Ταχογράφου
  • Έκδοση πιστοποιητικού καλής λειτουργίας Αναλογικού Ταχογράφου (Σημείωση: Το πιστοποιητικό ισχύει για 2 χρόνια)

ΤΕΟ TACHO SERVICE VEROIA!


Το συνεργείο Παυλίδης ΤΕΟ TACHO SERVICE 
Αναλαμβάνει:
  • Τοποθέτηση Ψηφιακού Ταχογράφου    
  • Ενεργοποίηση Ψηφιακού Ταχογράφου
  • Βαθμονόμιση Ψηφιακού Ταχογράφου
  • Έκδοση πιστοποιητικού καλής λειτουργίας Ψηφιακού Ταχογράφου (Σημείωση: Το πιστοποιητικό ισχύει για 2 χρόνια)
  • Πινακίδα σφράγισης Ψηφιακού Ταχογράφου

αλλαζουμε συχνα την μπαταρια του ταχογραφου διοτι αν βγουν οι πόλοι του οχήματος και η μπαταρία του ταχογράφου ειναι παλιά τότε ο ταχογράφος αχρηστεύται και δεν επισκευάζεται.για'αυτό το λόγο σε κάθε βαθμονόμηση ψηφιακού ταχογράφου,η οποία γίνεται κάθε δυο χρόνια,είναι υποχρεωτική και η αλλαγή της μπαταρίας του ταχογράφου....