Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 12:34

΄ΣΟΚ-ΒΟΜΒΑ΄: Στην Αμφίπολη είναι θαμμένη η τιμή και η αξιοπρέπεια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας! Του Θόδωρου Ελευθεριάδη

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Της μόδας ή της... "μοδός" (ατάκα στις παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου) έχει καταντήσει η αρχαιολογική ανασκαφή στον τύμβο της Αμφιπόλεως, όπως της αντίστοιχης "μοδός" είναι τα λεκτικά χαϊμαλιά τύπου "ΣΟΚ, ΒΟΜΒΑ" και δεν συμμαζεύεται, τα οποία "κοσμούν" τον κόσμο του διαδικτύου, από κάθε καρυδιάς, καρύδια! Από ανόητους ενδιάμεσους (βαρβαρικά medium), μέχρι κουτοπόνηρους γητευτές της κοινής γνώμης, που θέλουν να τα κονομήσουν από τα κλικ με τους βαρύγδουπους τίτλους (σ.σ. ελπίζω να γίνεται κατανοητό ότι ο υπέρτιτλος του άρθρου τούτου έχει μοναδικό σκοπό να ξεφτιλίσει τη νεοελληνική νοοτροπία που "τσιμπά" σε κάθε τι το "προφητικό"! Ειδικά δε αν αυτό περιλαμβάνει αίμα και σεξ, ακόμη χειρότερα!). Στο δεύτερο είδος, με την επισήμανση φυσικά ότι εδώ πρόκειται για πολιτική κερδοσκοπία και κονόμα, αφού από χρήματα είναι σκασμένοι, περιλαμβάνονται και όσοι τυμβωρυχούν, τους τελευταίους μήνες, επιχειρώντας "ξεκάρφωμα" από τα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας μας. Η οποία έχει καταντήσει καρπαζοεισπράκτορας των Φράγκων, με τους κυβερνήτες της ανθυπάτους στους επίγονους του Βαν Φλιτ, της Τρόικας και του ΔΝΤ.

Την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί με την ισχύ των όπλων να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, στέλνοντας τους σύγχρονους πειρατές του "Μπαρμπαρόσσα" στην ΑΟΖ της Κύπρου, οι συγκυβερνώντες περιμένουν να αποκαλυφθεί ο Μεγαλέξαντρος στην Αμφίπολη, για να σώσουν την επικοινωνιακή παρτίδα και να βρούνε τους 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου (λιγάκι δύσκολο το βλέπω, εκτός και αν πιέσει για αυτό η γοργόνα η αδερφή του Μεγαλέξαντρου και κυριεύσει ξανά τον κόσμο ο Μέγιστος των Ελλήνων). Την ώρα που οι Έλληνες στενάζουν από τους φόρους, τα χαράτσια, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, οι συγκυβερνώντες συνοστίζονται στην προκυμαία της Αμφιπόλεως, όχι για να κατευοδώσουν (μαζί με την προαναφερθείσα γοργόνα) τον απόπλου του Μεγαλέξαντρου, αλλά για να αποπροσανατολίσουν τους νεοέλληνες.Μόνο που το ποτάμι (το πραγματικό και όχι το κάλπικο των κολαούζων του Σημίτη) φουσκώνει συνεχώς. Όχι μόνο στην Αμφίπολη, αλλά καθ΄άπασαν την ελληνικήν επικράτειαν.

Ένα είναι σίγουρο. Ότι στον τύμβο Καστά της Αμφιπόλεως είναι θαμμένη η τιμή και η αξιοπρέπεια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Η μόνη ευχή που εκφράζω είναι να μην αποκατασταθεί με μια ακόμη εθνική τραγωδία, όπως αυτή της Μικράς Ασίας, του Σεπτέμβρη του 1955 στην Πόλη, και του Ιούλη του 1974 στην Κύπρο.

Θόδωρος Ελευθεριάδης

Διαβάστηκε 464 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις