Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 20:29

Υπό επιτήρηση η μετοχή της ΕΒΖ στο Χρηματιστήριο. Στον αέρα εργαζόμενοι και τευτλοπαραγωγοί

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης αντανακλά η απόφαση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή να θέσει τη μετοχή της εταιρείας στην κατηγορία της επιτήρησης. Η απόφαση έχει ισχύ από την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου κι έρχεται μετά την πρόσφατη (πριν 8 ημέρες) ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της βιομηχανίας που έδειξαν σημαντική διεύρυνση των ζημιών και μείωση άνω του 35% στον κύκλο εργασιών της αλλά και, ταυτόχρονα, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει γύρω από τη χρηματοδότησή της.

Σε χρηματιστηριακό επίπεδο, η τοποθέτηση της μετοχής της ΕΒΖ σε καθεστώς επιτήρησης σημαίνει πρακτικά ότι η μετοχή θα ανοίγει για ελάχιστα λεπτά κατά τη διάρκεια των συναλλαγών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 5 Μαρτίου η μετοχή της ΕΒΖ έκλεισε στο Χ.Α. στα 0,284 ευρώ, σημειώνοντας πτώση 0,35% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα. Συνολικά στο διάστημα των τελευταίων επτά εβδομάδων έχει καταγράψει απώλειες 3,40%.

Λίγες ώρες πριν την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών, με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία εργαζομένων στη ζαχαροβιομηχανία με ανακοίνωσή της εξέφραζε την έντονη ανησυχία της για την ελληνική τευτλοκαλλιέργεια και το μέλλον της επιχείρησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Με έκπληξη παρακολουθούμε την έκπτωτη Διοίκηση της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. να συνεχίζει και να υλοποιεί ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο εις βάρος της εταιρείας, των καλλιεργητών, των εργαζομένων και των πάσης φύσεως συνεργατών της και φυσικά εις βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου».

Διαβάστηκε 181 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ