ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014 18:20

Αιολικό Βερμίου: Απάντηση Κοινωνίας Πολιτών

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι τα ερωτήματα της Κοινωνίας Πολιτών σχετικά με το υπό συζήτηση έργο απευθύνονταν προς τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο, κ. Τάσο Καραμπατζό, και τη στάση που κράτησε και πρόκειται να κρατήσει απέναντι στο θέμα. Αντ’ αυτού, ο Δήμαρχος απαντά διαμέσου του Γραφείου Τύπου του Δήμου, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι μετά τη δωδεκάχρονη πορεία του ως Δήμαρχος έχει ταυτίσει το Δήμο Νάουσας με το πρόσωπό του.

 

Σχετικά με το πνεύμα της απάντησης, μια γενική αναφορά που μπορούμε να κάνουμε και εκφράζει και τον διαφορετικό τρόπο πολιτικής σκέψης μεταξύ της παράταξής μας και αυτής του κ. Καραμπατζού είναι η εξής: ο νυν Δήμαρχος στο συγκεκριμένο θέμα, όπως και σε άλλα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίσαμε τελευταία (Εφορία, Νοσοκομείο, ΙΚΑ κ.α.), έχει υιοθετήσει πλήρως ως στάση του το δόγμα Νόμος και Τάξη.

 

Τι μας λέει δηλαδή κάθε φορά που το Δημόσιο συμφέρον της πόλης δέχεται επίθεση; Προβάλει με έμφαση τη \\\"διαφωνία\\\" του σε θεσμικό επίπεδο, με επίσημα έγγραφα διαμαρτυρίας σε αρμόδιους φορείς, με παρουσίες σε γραφεία υπηρεσιακών παραγόντων στην Αθήνα και με διαμαρτυρίες φιέστες με ημερομηνία λήξης. Και το αποτέλεσμα - ναυάγιο.

 

Πού ακριβώς βρίσκεται σε όλη τη διαδικασία η συμμετοχή  των πολιτών στις αποφάσεις σε τόσο σημαντικά ζητήματα για τη ζωή τους; Τους ρώτησε κανείς, τους παρακίνησε κάποιος να διεκδικήσουν;

 

Και να έρθουμε στο θέμα της εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού στο Βέρμιο. Διαβάζοντας την απόφαση του Δ.Σ. επισημαίνουμε την παρακάτω ανακολουθία: ενώ ο Δήμος έχει διαπιστώσει σοβαρά περιβαλλοντικά κενά στη μελέτη του έργου, έχει υιοθετήσει ενστάσεις άλλων φορέων και έχει υποδείξει πλήθος προαπαιτούμενων για το έργο, δίνει καταρχήν θετική γνωμοδότηση. Δηλαδή, σα να λέμε το έργο θα μας καταστρέψει, αλλά εμείς συμφωνούμε να γίνει, αφού η απόφασή μας είναι απλά γνωμοδοτική και όχι καθοριστική. 

 

Όταν εκφράζονταν από το Δημοτικό Συμβούλιο η κατά πλειοψηφία θετική 

γνωμάτευση για το Αιολικό Πάρκο Βερμίου η «Κοινωνία Πολιτών» ως Δημοτική Παράταξη δεν υπήρχε. Ωστόσο, μέλη σήμερα της Κοινωνίας Πολιτών ήταν παρόντα, όπως και άλλες ομάδες πολιτών, οι οποίες με έκδηλη ανησυχία παρακολούθησαν την αβασάνιστη προσέγγιση σε ένα τόσο καίριο για το βουνό μας ζήτημα. Η «Κοινωνία Πολιτών» είναι ακριβώς αυτή η μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων που έχουν άποψη για όλα τα ζητήματα του τόπου που ζουν και θα διεκδικήσουν δημοκρατικά να εκφραστούν άμεσα και όχι δια αντιπροσώπων.

 

Και τέλος, ο κ. Καραμπατζός δεν απάντησε στο τελευταίο ερώτημά μας, αν δηλαδή συνεχίζει να έχει το συγκεκριμένο έργο, όπως και το έργο της «Ανάπτυξης του Βουνού»,  στο οπλοστάσιο του προγράμματός του για την ανάπτυξη του τόπου και με ποιους το συζητά αφήνοντας έξω τους πολίτες.

 

 

 

 

Διαβάστηκε 236 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ