Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 10:48

Δικηγορικός Σύλλογος προς δήμο Βέροιας: Δεν έχουμε δικαιοδοσία να υποδεικνύουμε σε κανέναν ποιον δικηγόρο θα επιλέξει

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προς αποκατάσταση των  όσων είδαν το φως της δημοσιότητας στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, έντυπα και ηλεκτρονικά, και τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν σχετικά με το θέμα της συνεργασίας του Δήμου Βέροιας με δικηγόρο άλλου Πρωτοδικείου, εκτός του Πρωτοδικείου Βέροιας, στην υπόθεση που εκδικάσθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (οδός  Σέλι-Άνω Σέλι) ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας κάνει γνωστά τα παρακάτω:

Κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Βέροιας προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας, που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του έτους 2014, ζητήθηκε  να αποστείλει ο Σύλλογος μας  στο Δήμο λίστα 10 τουλάχιστον δικηγόρων, με σκοπό τη συνεργασία τους με το Δήμο Βέροιας και ειδικότερα για το χειρισμό υποθέσεων του Δήμου με τους όρους που ο ίδιος έθετε.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας, ανταποκρινόμενος στην άνω αίτηση και αφού ενημέρωσε τα μέλη του, τα προσκάλεσε να δηλώσουν αν ενδιαφέρονται να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο Βεροίας μέσα σε συγκεκριμένης προθεσμία.

Πράγματι, η ανταπόκριση των συναδέλφων δικηγόρων ήταν μεγάλη και οι αιτήσεις έφτασαν τις 36, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί κλήρωση, για την τυχαία επιλογή 15 δικηγόρων (12 τακτικών και 3 αναπληρωματικών) που θα συνεργάζονταν με το Δήμο Βέροιας.

Μετά τη διενεργηθείσα  κλήρωση, την 7 Απριλίου 2014 αποστείλαμε στο Δήμο Βέροιας έγγραφο με τη λίστα των συναδέλφων που κληρώθηκαν και επιθυμούσαν τη συνεργασία τους με το Δήμο Βέροιας.

 Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, σημειώνουμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας απέστειλε παρόμοια λίστα και το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2012, όπου και πάλι είχε υποβληθεί ανάλογο αίτημα από το Δήμο Βέροιας για την διεκπεραίωση υποθέσεων του Δήμου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας δεν έχει δικαιοδοσία να υποδεικνύει σε κανέναν ποιον δικηγόρο θα επιλέξει για τον χειρισμό της υπόθεσης του. Άλλο είναι το ζήτημα του αναφαίρετου δικαιώματος του καθενός να επιλέγει ελεύθερα κι αδέσμευτα το συνήγορο της αρεσκείας του κι άλλο το ζήτημα της  αξιολόγησης της επιλογής του. Γι’ αυτό και στην ποινική υπόθεση «Οδός Σέλι-Άνω Σέλι», ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας δεν εμπλέκεται ούτε και θα μπορούσε, άλλωστε, να εμπλακεί στη διαδικασία επιλογής από το Δήμο Βέροιας του δικηγόρου με τον οποίο ο τελευταίος  ήθελε να συνεργαστεί.

 

Το εάν πρωτίστως ο Δήμος Βέροιας απευθύνθηκε στους κατά τα ανωτέρω συνεργαζόμενους δικηγόρους του Συλλόγου μας ή εάν, με απευθείας ανάθεση, επέλεξε εξαρχής δικηγόρο άλλου Πρωτοδικείου, , είναι ένα θέμα που δεν άπτεται της δικαιοδοσίας   του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας  και δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Οι μόνοι αρμόδιοι ν’ απαντήσουν είναι  αυτοί που έκαναν και τη σχετική επιλογή.

Διαβάστηκε 219 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις