ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 16:15

Κακοποίηση κουταβιού από 84χρονο στον Τριπόταμο

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα αρσενικό αδέσποτο ήσυχο κουτάβι 4 μηνών χτύπησε άγρια με ξύλο 84χρονος στον Τριπόταμο το περασμένο Σάββατο, επειδή μπήκε στη χωρίς πόρτα αυλή του. Αποτέλεσμα της ακραίας δράσης του ήταν να προκληθούν δύο συντριπτικά κατάγματα στο μπροστινό δεξί πόδι και αμυχές στο μάτι του μικρού σκύλου.

Ο σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. ανέλαβε την περίθαλψη του μικρού γαλανομάτη Φιντέλ, ο οποίος θα χειρουργηθεί με δαπάνη του συλλόγου.

Η αστυνομία μετά την καταγγελία προχώρησε αυτεπάγγελτα στις δέουσες ενέργειες για να οδηγηθεί ο υπερήλικας δράστης στη δικαιοσύνη.

 

Με αφορμή το θλιβερό αυτό περιστατικό κακοποίησης, που ήρθε σε συνέχεια ενός άλλου άγριου ξυλοδαρμού κουταβιού από ιδιοκτήτη ταβέρνας στα Στύρα της Εύβοιας, το οποίο δυστυχώς πέθανε, ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. ενημερώνει τους πολίτες ότι η κακοποίηση ζώου, εκτός του ότι προσβάλλει βάναυσα τον πολιτισμό μας, τιμωρείται αυστηρά από την Ελληνική Πολιτεία με φυλάκιση 1 έως 5 χρόνια, χρηματική ποινή 5.000 έως 15.000 ευρώ ΚΑΙ με διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Ελπίζουμε ότι οι αυστηρές αυτές ποινές θα είναι αποτρεπτικές για όσους θέλουν να κακοποιούν ζώα.

Διαβάστηκε 244 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις