ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 20:39

Τα ζητήματα της ΔΕΤ και της υγείας σε ΙΚΑ και νοσοκομείο στο επίκεντρο περιοδείας της Δέσποινας Χαραλαμπίδου στη Νάουσα

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάουσα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, με την παρουσία της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινας Χαραλαμπίδου. Το κλιμάκιο ξεκίνησε την περιοδεία του από το τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ, επισκέφθηκε τη Δημοτική Επιχείρηση Νάουσας και συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν με επίσκεψη στον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη με τον οποίο συζήτησαν το επίμαχο ζήτημα της ΔΕΤ, αλλά και γενικότερα για ζητήματα της πόλης.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου ζήτησε από τον δήμαρχο να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του σε σχέση με τη συνέχιση της λειτουργίας της ΔΕΤ. Επιπλέον οι εργαζόμενοι στον Άγιο Νικόλαο παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας πλέον σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε επιτακτικά το ζήτημα στον δήμαρχο δεσμεύθηκε πως αν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις θα φέρει το ζήτημα στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο τύπου, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε στην περιοδεία του την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νάουσας στον τομέα της Υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Η έλλειψη παθολόγου και παιδιάτρου στο νέο ΠΕΔΥ, που στεγάζεται στο κτίριο του ΙΚΑ, αλλά και η έλλειψη αξονικού τομογράφου και η μη λειτουργία της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας δυσχεραίνουν τη ζωή των κατοίκων και τους αναγκάζουν να μετακινούνται σε άλλες πόλεις για να λάβουν ακόμα και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

Από το Νοσοκομείο Νάουσας η Δέσποινα Χαραλαμπίδου δήλωσε : «Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- Τρόικα επιβάλλει τον μεσαίωνα σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, από την εργασία μέχρι την Υγεία. Μετά το 1 Τεστ Παπ ανά 3 χρόνια, έχουμε και το μία μαιευτική κλινική ανά 3 μεγάλες πόλεις. Μόνη επιλογή επιβίωσης και ελπίδας για τους εργαζόμενους είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και της μνημονιακής βαρβαρότητας».

 

Τέλος το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνάντηση με το Σωματείο εργαζομένων της Κλωστοϋφαντουργίας Βαρβαρέσος, όπου ο πρόεδρος Χρήστος Βαδόλας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις συνθήκες εργασίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστηκε 224 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ