ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 19:30

Βοργιαζίδης: ΄Αναβάθμιση του νοσοκομείου Βέροιας λόγω γειτνίασης με την Εγνατία. Τα σαπάκια να πάψουν να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους΄

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

«Το νοσοκομείο Βέροιας δεν είναι ένα απλά επαρχιακό νοσοκομείο της Βέροιας. Είναι δίπλα στην Εγνατία, με δύο πολύνεκρα δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια στην Εγνατία. Το νοσοκομείο αυτό δεν πρέπει να μπαίνει σε διαδικασία χωρικής ή τοπικής αντιπαράθεσης. Αντιθέτως πρέπει να αναβαθμιστεί για να μπορεί να αντιμετωπίσει όλων των ειδών τα περιστατικά», σημείωσε στην εναρκτήρια δήλωσή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας ο Κώστας Βοργιαζίδης, συνεχίζοντας για το θέμα της παλαιότητας των αυτοκινήτων.

«Κυκλοφορούν στους δρόμους μας παμπάλαια φορτηγά αυτοκίνητα γιατί τα δικά μας και οι οδηγοί κοστίζουν πιο πολύ. Έτσι, τα φρένα δεν πιάνουν, είναι κακοσυντηρημένα, άρα φτηνά. Να το δουν οι ιθύνοντες, ώστε αυτά τα σαπάκια να μην κυκλοφορούν εδώ», σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης, χαρακτηρίζοντας οδυνηρό το συμβάν της Κυριακής, και διερωτώμενος τι θα γινόταν αν υπήρχε περίπτωση κακοκαιρίας την ώρα του τροχαίου, που θα οδηγούσε τον κόσμο μέσα στα αυτοκίνητα.

Με πρόταση του δημάρχου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

 

Για εγκληματική αμέλεια της Εγνατίας έκανε λόγο ο κ. Μαρκούλης, προτείνοντας να κλείσει η εθνική από πολίτες για μία μέρα, ώστε να πληροφορηθούν σε όλη την Ελλάδα ότι στη Βέροια υπάρχουν πολίτες που ενδιαφέρονται για όλους τους πολίτες της χώρας. Ο κ. Μαρκούλης, με αφορμή τις δηλώσεις Βοργιαζίδη, έκανε σαφή αναφορά των ευθυνών της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τη συνέχειά της λόγω καρατόμησης του νοσοκομείου, αφού το δημοτικό συμβούλιο δεν αντέδρασε στις βουλές της τροϊκανής κυβέρνησης.

«Μειώθηκαν και οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων κατά 40%. Και γι’ αυτό η δημοτική αρχή μας φταίει», απάντησε με νόημα ο κ. Βοργιαζίδης.

«Δεν είναι η κατάλληλη ευκαιρία για δημιουργία εντυπώσεων με αφορμή το τροχαίο. Το νοσοκομείο Βέροιας πρέπει να ενισχυθεί για να γίνει σημείο ανάσχεσης», απάντησε ο κ. Τσαπαρόπουλος.

 

«Το πήρε το μήνυμα η Αθήνα ότι το νοσοκομείο Βέροιας βρίσκεται σε κομβικό σημείο και πρέπει να ενισχυθεί με ειδικότητες», σημείωσε η Μαρία Παπαϊωάννου, που έζησε λεπτό προς λεπτό την κατάσταση εκεί. «Καμία ολιγωρία δεν υπήρξε στο νοσοκομείο Βέροιας, αντίθετα υπήρξαν καλές συνεργασίες, μεγάλες προσπάθειες και συντονισμός, με όλη την πολιτική ηγεσία παρούσα», υπογράμμισε, ευχαριστώντας τους εθελοντές και ενημερώνοντας ότι είναι πολύ καλή η κατάσταση των πολυτραυματιών.

Διαβάστηκε 289 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 22:49 δημοσιεύθηκε από Παύλος Τσακαλίδης

    Σπουδαιότατη η πρόταση του δημάρχου. Καίρια, σωστή, εξαιρετικά ωφέλιμη για όλη την κοινωνία! Ναι, θέλοντας και μη, το νοσοκομείο Βέροιας είναι δίπλα στην Εγνατία, το πιο γρήγορα προσβάσιμο από αυτήν και άρα το μόνο που μπορεί να προσφέρει στο συντομότερο, περίθαλψη θυμάτων ατυχημάτων. Επομένως πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένο, αναβαθμισμένο και ενισχυμένο με πρωτοποριακούς υλικούς και ανθρώπινους πόρους. Αν θέλουμε να σώζουμε ζωές, γιατί ατυχήματα στην Εγνατία συνέβησαν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν! Να συνταχθούν, λοιπόν και να συντονισθούν όλες οι αρχές του τόπου, Δήμαρχοι όλων των Δήμων, Αντιπεριφέρεια, βουλευτές, εκκλησία, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το συντομότερο δυνατό!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις