Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 15:38

Άμεση λύση στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων της Ημαθίας υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λύση στο πρόβλημα του στεφανιογράφου με την άμεση πρόσληψη ενός επικουρικού επεμβατικού καρδιολόγου (μαζί με την εξέταση του αιτήματος μετακίνησης του γιατρού από το νοσοκομείου Έβρου), στα ζητήματα που τέθηκαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου Ημαθίας για έναν επικουρικό αναισθησιολόγο και έναν δερματολόγο, καθώς και σ’ αυτά τη γυναικολογικής, της νεφρολογικής και της μονάδας εντατικής θεραπείας, υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στον Χώρο Τεχνών, το απόγευμα της Πέμπτης. Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι οι τέσσερις παλιές θέσεις γιατρών που εκκρεμούν θα υπογραφτούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, τονίζοντας μάλιστα ότι με τα νέα δεδομένα στην Υγεία και τις συνοπτικές κρίσεις μέσω ΥΠΕ οι προσλήψεις θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα (2-3 μήνες).

Μιλώντας για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού ο κ. Γρηγοράκος απάντησε ότι θα εισηγηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη στο νοσοκομείο Ημαθίας και ελπίζει να εισακουστεί.

Αναφερόμενος στις μονάδες υγείας της Ημαθίας ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν είναι μεγάλα και ανυπέρβλητα, ενώ έχουν νοικοκυρεμένα τα οικονομικά τους και έχουν πιάσει τους στόχους που τέθηκαν.

Ειδικότερα για το νοσοκομείο Νάουσας σημείωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση αποδυνάμωσης αλλά ενίσχυσης, ενώ για το αίτημα του δήμου Βέροιας για το νοσοκομείο ανάσχεσης απάντησε ότι δεν αρκεί η δυναμική του πληθυσμού της περιοχής για να αναπτυχθεί μια τέτοια προοπτική.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Λάκων υπουργός τόνισε ότι για λόγους ευελιξίας θα υπάρχει στο εξής για τον ασθενή η δυνατότητα να εξετάζεται στον τόπο κατοικίας του από ιδιώτη γιατρό σε σύμβαση με το νοσοκομείο (μπλοκάκι).

 

Επιστημονική νοσηλευτική ημερίδα

Η έλευση του αναπληρωτή υπουργού στη Βέροια έγινε με αφορμή την επιστημονική νοσηλευτική ημερίδα (ξεκίνησε από το πρωί τις εργασίες της) και στην οποία νωρίτερα κήρυξε την έναρξη των εργασιών, ευχόμενος καλή επιτυχία και σχολιάζοντας ότι με δράσεις όπως αυτή αναβαθμίζεται ο ρόλος των ιδρυμάτων που υπηρετούν οι νοσηλευτές.

Τη διημερίδα χαιρέτισαν και οι κ.κ. Βοργιαζίδης και Καλαϊτζίδης, με τον δήμαρχο Βέροιας να ζητά την ενίσχυση του νοσοκομείου πριν την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασής του, και τον αντιπεριφερειάρχη να θυμάται την άριστη αντιμετώπιση του πρόσφατου τροχαίου στην Εγνατία παρά τις ελλείψεις και να ζητά πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων στις μονάδες Βέροιας και Νάουσας.

 

Όλους του παρισταμένους (μεταξύ αυτών εκπρόσωποι της εκκλησίας και του στρατού, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος 3ης ΥΠΕ και 4ης ΥΠΕ, διοικητές νοσοκομείων της Κ. Μακεδονίας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.) καλωσόρισε η διοικήτρια του νοσοκομείου Ημαθίας Αναστασία Μπούρτσου, ευχόμενη η διημερίδα να γίνει θεσμός.

Διαβάστηκε 187 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ