Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 21:49

Φρόσω Καρασαρλίδου από τη Νάουσα: Ο ελληνικός λαός θα σταθεί στο ύψος της ιστορίας του και θα πει το μεγάλο όχι στο τελεσίγραφο των εταίρων μας.Video

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, στην συγκέντρωση των στελεχών και φίλων του συγκυβερνώντος κόμματος, αλλά και ψηφοφόρων που στηρίζουν την κυβερνητική επιλογή για όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής, το βράδυ της Πέμπτης 2ας Ιουλίου, στην πλατεία Καρατάσου Νάουσας.  Η κ. Καρασαρλίδου τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές ορκίστηκαν στο Σύνταγμα για να υπηρετήσουν μέχρι τέλους τα οράματα και τους αγώνες του ελληνικού λαού. Χαρακτήρισε ως ιστορικής σημασίας την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το οποίο δίνει στον λαό  να πάρει ο ίδιος στα χέρια του την διαπραγμάτευση και να δώσει ηχηρή απάντηση ότι δεν ανέχεται άλλο την εξαθλίωση, την ταπείνωση και τον εξευτελισμό. Επίσης αναφέρθηκε στην πεντάμηνη προσπάθεια της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ακόμη  και την ύστατη στιγμή,με στόχο μια επωφελή συμφωνία για τον ελληνικό λαό. «Η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε μία ειλικρινή προσπάθεια διαπραγμάτευσης με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια, με στόχο έναν έντιμο συμβιβασμό, δηλαδή να υπάρξει μία αμοιβαία, επωφελής συμφωνία με τους εταίρους μας. Δυστυχώς, επικράτησαν οι ακραίες φωνές μεταξύ των εταίρων και των θεσμών. Κάποιοι βρήκαν ευκαιρία για εκδίκηση και τιμωρία μιας διαφορετικής φωνής μέσα στην Ευρώπη, με στόχο να παραδειγματιστούν και οι άλλοι λαοί, να μη σηκώσουν κεφάλι, να δημιουργήσουν ένα τετελεσμένο, ότι δεν υπάρχει χαραμάδα προσδοκίας και ελπίδας για αλλαγή μέσα σε αυτή την Ευρώπη των σκληρών συντηρητικών δυνάμεων που σήμερα επικρατούν. Αναφέρθηκε στα υφεσιακά  μέτρα που ζητούν οι θεσμοί, τα οποία  πλήττουν τους αγρότες και την μικρομεσαία τάξη, όπως η προκαταβολή φόρου στο 100%, η αύξηση φόρου από το 13 στο 26%, η εκτόξευση του ΦΠΑ στο 23% σε εστίαση και ξενοδοχεία κ.α. «Μας ζήτησαν να βάλουμε κι εμείς την υπογραφή μας σε ένα ακόμα σκληρό μνημόνιο ύφεσης και αργού θανάτου για την ελληνική οικονομία. Η κυβέρνησή μας δεν το δέχθηκε. Αρνήθηκε. Αρνήθηκε όχι το συμβιβασμό, αλλά την παράδοση της χώρας μας ως νέας οικονομικής αποικίας σε αλλότρια συμφέροντα, αλλά και της οικονομίας μας σε μια νέα υφεσιακή κατρακύλα. Δεν είναι παιχνίδι η αξιοπρέπεια ενός λαού. Ενός λαού λεηλατημένου πέντε χρόνια τώρα από άδικα και βάναυσα προγράμματα λιτότητας. Ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι, τρία εκατομμύρια φτωχοί, χιλιάδες λουκέτα, ανεργία, νέοι που φεύγουν μαζικά έξω από τη χώρα. Αυτά δεν έγιναν τους τελευταίους πέντε μήνες της πραγματικής διαπραγμάτευσης. Αυτά έγιναν τα πέντε χρόνια του μνημονίου της σκληρής λιτότητας, μια τραγωδία που πρέπει, επιτέλους, να τελειώνει» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Καρασαρλίδου επιτέθηκε στους εκβιασμούς των ξένων και εγχώριων οπαδών του μνημονίου, που δημιουργούν κλίμα πανικού για να λυγίσουν την βούληση των Ελλήνων. «Από τα μεγάλα ιδιωτικά ΜΜΕ ήδη ξεκίνησε μία απίστευτη προπαγάνδα φόβου, η οποία θα κλιμακωθεί μέχρι την Κυριακή. Ας ξέρουν όμως ότι η τρομοκρατία όταν γίνεται τόσο εξόφθαλμα, οδηγεί στα ακριβώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Πεισμώνει ο κόσμος. Κι αυτό θα πράξει και ο ελληνικός λαός την Κυριακή, ψηφίζοντας ΟΧΙ στα νέα σκληρά μέτρα των πιστωτών μας» είπε.

Ακόμη κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και «Ποτάμι» ότι υπονομεύουν την δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι αυτό δεν αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ. « Αυτή είναι δεδομένη και κανείς δε μπορεί να την αμφισβητήσει. Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχτούμε τη συγκεκριμένη συμφωνία ή θα διεκδικήσουμε άμεσα, και με δεδομένη τη λαϊκή ετυμηγορία, μια βιώσιμη λύση.Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κανείς δεν έχει το δικαίωμα, ούτε καν θεσμικά με βάση τις ευρωπαϊκές συνθήκες που όλοι συνυπογράψαμε, να μας δείξει την πόρτα της εξόδου από το κοινό μας σπίτι. Ήδη μετά την απόφασή μας για δημοψήφισμα έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος και την αναγκαία αναδιάρθρωσή του, από αυτές που είχαμε μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα παραμείνει μέχρι τέλους. Και θα είναι εκεί και τη Δευτέρα, αμέσως μετά τo δημοψήφισμα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά»είπε η κα βουλευτής.

Κλείνοντας τόνισε  ο ελληνικός λαός θα σταθεί στο ύψος της ιστορίας του και θα πει το μεγάλο "όχι" στο τελεσίγραφο των εταίρων . «Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός απερίσπαστος από τις απειλές, τους εκβιασμούς και την κινδυνολογία, την Κυριακή θα αδράξει τη στιγμή της ιστορίας και θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη, ένα ισχυρό μήνυμα αξιοπρέπειας σε όλον τον κόσμο.Η επιλογή βαραίνει τον καθένα και την καθεμιά μας, κυρίως όμως είναι μια επιλογή ελπίδας, αξιοπρέπειας και δημοκρατίας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στις επόμενες γενιές, το χρωστάμε στους αγώνες και στις θυσίες του ελληνικού λαού για να είναι αυτή η χώρα κυρίαρχη, αυτός ο λαός ελεύθερος, για να είναι μια χώρα με δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και περηφάνια» ολοκλήρωσε την ομιλία της η κ.Καρασαρλίδου.

Δείτε σχετικό video

 

Διαβάστηκε 369 φορές

VIDEO Gallery

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.