Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 20:03

Τσαβδαρίδης: Νομίζω ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή για τη Ν.Δ.

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από την αρχή της χρονιάς ο πρ. βουλευτής Ημαθίας Λαζ. Τσαβδαρίδης έθεσε θέμα ηγεσίας του κόμματος μαζί με άλλους 14 πρ. βουλευτές της Ν.Δ. μετά τα μηνύματα που έπαιρναν  από την κοινωνία ότι πλέον η ηγεσία θα πρέπει να αλλάξει, μετά και το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιανουαρίου.

«Συνεπώς βλέπαμε ότι ήταν αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει το κόμμα της Ν.Δ. σε μια αλλαγή ηγεσίας προκειμένου να παρακολουθήσει τις επιθυμίες των ανθρώπων και τα κελεύσματα των καιρών. Ο κ. Σαμαράς προσπάθησε πολύ και έδωσε  κάθε ικμάδα των δυνατοτήτων του και των δυνάμεών του αλλά νομίζω ότι εάν η κεφαλή είναι διαφορετική θα αρχίσει σιγά – σιγά και η εκκαθάριση  κάποιων πραγμάτων κακώς κειμένων στη Ν.Δ., προκειμένου ο λόγος να γίνει πιο αξιόπιστος, πιο αληθινός και πιο ελκυστικός στα αυτιά και τα μάτια των ψηφοφόρων» δήλωσε χθες στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Τύπος Fm 99,7 «Επί  Τύπου και Τόπου» ο κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ερωτηθείς για την παραίτηση Σαμαρά και τις εξελίξεις  στη Ν.Δ.

Ρωτώντας τον πως βλέπει αυτές τις εξελίξεις και την διαδοχολογία τόνισε ότι δεν θέλει να μπει σε ονοματολογία. «Νομίζω ότι γενικότερα όποιο καινούργιο πρόσωπο υπάρξει θα φέρει αυτή την αλλαγή που θα είναι κατ’ αρχήν θετική για το κόμμα».

-Η προσωπικότητα του υποψηφίου προέδρου και το πόσο διευρυμένη ματιά μπορεί να έχει στα πράγματα, δεν παίζει ρόλο; Τον ρωτήσαμε. 

«Και βέβαια παίζει και προφανώς η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή είναι ο Κώστας Καραμανλής , μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται. Νομίζω ότι στην παρούσα, ιδιαίτερη και δύσκολη στιγμή ανασυγκρότησης της Ν.Δ. ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε άνετα να παίξει ένα ρόλο ενωτικό, ηγετικό και επίσης η αποδοχή του, και όχι μόνο στον κόσμο της Ν.Δ., είναι πολύ μεγάλη».

-Ναι αλλά έτσι δεν μπαίνει νέος αέρας στο κόμμα, πάλι στα «τζάκια» καταλήγουμε…

Ο «νέος αέρας» μπορεί να είναι και «ανανεωμένα» μυαλά και νομίζω ότι ο Καραμανλής μετά από όλα αυτά, κουβαλάει και μια εμπειρία ετών, που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική στη διαχείριση μιας δύσκολης κατάστασης. Δεν είναι μόνο οι ικανότητες, είναι και η εμπειρία. Εκεί δηλαδή που πάσχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μπορεί να έχει ιδέες και οράματα αλλά στην υλοποίηση είναι ζόρικα. Εύχομαι να το πετύχει για το καλό όλων μας αλλά βλέπω ότι είναι πολύ δύσκολο στην όλη διαχείριση της κατάστασης.

Κλείνοντας ο κ. Τσαβδαρίδης εκτίμησε ότι οι διεργασίες στη Ν.Δ. πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, εκτιμώντας ωστόσο την αξιοπιστία του Β. Μεϊμαράκη για την ενότητα του κόμματος και τη μετάβαση στη νέα ηγεσία.

Σοφία Γκαγκούση

 

Διαβάστηκε 175 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ