Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 14:46

Τζιτζικώστας από τη Βέροια: Ξεκινάνε τα έργα για το φυσικό αέριο στη Βέροια το 2017. Δεσμεύσεις κονδυλίων για νοσοκομείο Βέροιας και μουσείο Αιγών

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την έναρξη των εργασιών για το φυσικό αέριο στην πόλη της Βέροιας μέσα στο 2017, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, εξήγγειλε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που γίνεται το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε επίσης στα δύο συνεχιζόμενα έργα της Περιφέρειας στο ΣΕΣ, το νοσοκομείο Βέροιας, με επιπλέον 7,4 εκατ. ευρώ δεσμευμένα, και το μουσείο των Αιγών, με ακόμη 4,3 εκατ. Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης ότι δημοπρατήθηκε η μελέτη για τη σύνδεση της Εγνατίας με τον κάθετο άξονα, αλλά και ότι είναι σε εξέλιξη η μελέτη για το διοικητήριο Ημαθίας, που θα γίνει στο οικόπεδο δίπλα στα δικαστήρια. Τέλος προανήγγειλε συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, στο διάστημα που θα βρεθεί στην Ελλάδα, στον οποίο θα θέσει το φλέγον ζήτημα της άρσης του εμπάργκο.

Τους περιφερειακούς συμβούλους και τον περιφερειάρχη καλωσόρισε "στο στολίδι της πόλης", όπως είπε, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, εστιάζοντας στη μη επιλεξιμότητα στο ΣΕΣ των υποδομών αποχέτευσης στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, γεγονός που πλήττει όλους τους δήμους. Ο δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας αν υπάρχει πιθανότητα ανατροπής της διάταξης. «Είναι θέμα πολιτισμού και υγείας να έχει κάθε χωριό την αποχέτευσή του» είπε κλείνοντας ο κ. Βοργιαζίδης.

Συμφώνησε και ένωσε τη φωνή της Περιφέρειας με αυτή του Δήμου ο κ. Τζιτζικώστας. «Είναι μια λάθος απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής» σχολίασε.

Διαβάστηκε 1141 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.