Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 12:46

Διαρροές για 30 λεπτά στα συμπύρηνα

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

∆ιαρροές για πιθανό άνοιγμα των τιμών στα συμπύρηνα ροδάκινα στα 30 λεπτά το κιλό παραδοτέο στο εργοστάσιο, διακινήθηκαν τις τελευταίες μέρες στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας, σενάριο που εάν επιβεβαιωθεί θα σημάνει µεν, μια οριακή αύξηση 2 λεπτών ανά κιλό, συγκριτικά µε πέρυσι, αλλά και πάλι θα απέχει από το να θεωρηθεί ικανοποιητικό στήριγμα στο εισόδημα των παραγωγών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Και αυτό, γιατί οι τελευταίοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και φέτος -για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά- έχοντας απολέσει ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής τους, λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τις κακές καιρικές συνθήκες στο στάδιο της καρπόδεσης.

Μάλιστα το ανησυχητικό είναι ότι η εκδοχή των 30 λεπτών ανά κιλό -που πρακτικά μεταφράζεται ότι ο παραγωγός θα πάρει στο χέρι 27 λεπτά, αφού 1 λεπτό αντιστοιχεί στο μεταφορικό κόστος και 2 λεπτά είναι η παρακράτηση υπέρ του συνεταιρισμού ή της ομάδας παραγωγών- συνιστά τη θετική έκβαση σε σχέση µε το τί µέλλει γενέσθαι στο μέτωπο των τιμών. ∆ιότι, την ίδια στιγμή, υπάρχουν και φήμες, που θέλουν να υπερισχύουν, μέσα στις τάξεις των μεταποιητών, οι φωνές που ζητούν να διατηρηθεί η περυσινή τιμολογιακή πολιτική, των 28 λεπτών το κιλό.

Διαβάστηκε 364 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ