Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 19:47

Συνάντηση Ουρσουζίδη-Κοτταρίδη: Ημερίδα για την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας τέλη Αυγούστου στη Βεργίνα

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ενημερωτική ημερίδα για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών και των φορέων σχετικά με την πρόταση οριοθέτησης/αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου θα πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου στο αμφιθέατρο του νέου μουσείο των Αιγών, σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή Γιώργου Ουρσουζίδη. Η ημερίδα συμφωνήθηκε σε συνάντηση του βουλευτή με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη, που έγινε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Ο βουλευτής ενημερώθηκε σχετικά με το ζήτημα της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας, για την πορεία του αρχαιολογικού έργου σε επίπεδο νομού, καθώς επίσης για τον προγραμματισμό και τη χρηματοδότηση νέων δράσεων και έργων. Συμφωνήθηκε επίσης την ερχόμενη Τρίτη να επισκεφτούν μαζί τα συναρμόδια υπουργεία, για τη διασφάλιση ομαλής χρηματοδότησης των έργων.

«Ο πολιτισμός διαχρονικά μάς ενώνει και αναδεικνύει τον τόπο μας, η συμβολή του Μανώλη Ανδρόνικου και της ικανής μαθήτριας του υπήρξε αδιαμφισβήτητα μέγιστη και ωφέλιμη. Η ύπαρξη των αρχαιολογικών θησαυρών συνιστά μοναδικό προτέρημα για τον τόπο, όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάδειξη και αξιοποίησή τους. Η ανάπτυξη του τόπου διευκολύνεται από την ανάδειξη του αρχαιολογικού μας πλούτου και συνυπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες. Το δίλημμα πολιτισμός ή ανάπτυξη δεν υφίσταται, είναι ψευτοδίλημμα» δήλωσε ο κ. Ουρσουζίδης.

Διαβάστηκε 581 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις