Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 15:56

Βεσυρόπουλος: H κυβέρνηση κλείνει το μάτι και ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, που ενθαρρύνουν τη φοροδιαφυγή, αντί να τη χτυπούν, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«H κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, κλείνει το μάτι και ουσιαστικά ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετέτρεψε χθες τη Βουλή σε πλυντήριο για τις ευθύνες της στο ζήτημα της φοροδιαφυγής. 

Με τροπολογία που κατέθεσε ουσιαστικά οδηγείται σε παραγραφή η συντριπτική πλειοψηφία των 36.000 ανέλεγκτων και εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, που ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ. Εκεί οδήγησε η διάλυση του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών, που επέβαλε η κυβέρνηση Τσίπρα. 

Επιπλέον, η κυβέρνηση ''παγώνει'' την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, την ίδια ώρα που επιβάλλει νέες, εξοντωτικές, αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ. 

Προφανώς, η Κυβέρνηση αντισταθμίζει την έλλειψη βούλησης και την αδυναμία της να συλλάβει τη φοροδιαφυγή, με την επιβολή υπερφορολόγησης σε όλους τους Έλληνες. 

Αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Μια αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή αντίληψη, που διαλύει την πραγματική οικονομία και φτωχοποιεί τους Έλληνες». 

Διαβάστηκε 177 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ