Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 04:01

Κοινή διαπίστωση η ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Ψυχικής Υγείας στην Ημαθία

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με πολλή ικανοποίηση δέχτηκαν οι άνθρωποι του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας τη δέσμευση του διοικητή του νοσοκομείου Ημαθίας Δημήτρη Μαυρογιώργου για την ένταξη ενός Κέντρου Ψυχικής Υγείας στον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Ημαθίας, για τον οποίο θα κληθούν οι φορείς να καταθέσουν προτάσεις. Καλός γνώστης του τομέα της Υγείας στην Ημαθία ο κ. Μαυρογιώργος αναγνώρισε την έλλειψη αντίστοιχων δομών και μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός Κέντρου που θα αντιμετωπίζει πρωτοβάθμια τα οξυμένα προβλήματα των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών - φροντιστών τους.

Ζητήσαμε για το θέμα αυτό την άποψη του προέδρου του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Γιώργου Σαλιάγκα, ο οποίος προσβλέπει στη στήριξη των φορέων για την επίτευξη του στόχου.

«Ο διοικητής μάς υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να κατατεθούν και καταγραφούν όλες οι ανάγκες και απόψεις για τις απαιτούμενες δομές και υπηρεσίες. Ευελπιστούμε ότι στη διαδικασία αυτή, το θέμα της δημιουργίας δομών και υπηρεσιών για την ψυχική υγεία θα αναγνωριστεί από όλους ως επιλογή πρώτης προτεραιότητας, για τον λόγο ότι απουσιάζουν πλήρως από την περιοχή μας» μας είπε ο κ. Σαλιάγκας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν γειτονικοί νομοί που έχουν Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κέντρα Ημέρας, Τμήματα Ψυχικής Υγείας στα Νοσοκομεία, Ξενώνες φιλοξενίας και άλλα, παρόλα τα προβλήματα βέβαια της λειτουργίας τους (έλλειψη προσωπικού κ.λπ.). 

«Τουλάχιστον στην πρωτοβάθμια περίθαλψη να κάνουμε το πρώτο βήμα, εντάσσοντας στον νέο Οργανισμό μια μονάδα Ψυχικής Υγείας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ημαθίας, που σήμερα αναγκάζονται να μετακινούνται (με όποιο κόστος συνεπάγεται αυτό) στη Θεσσαλονίκη και αλλού» υπογράμμισε ο κ. Σαλιάγκας, ελπίζοντας να ανοίξει ο διάλογος και να είναι ουσιαστικός και κύρια αποτελεσματικός, «και για να δρομολογηθούν όσο το δυνατό συντομότερα οι αποφάσεις του και η υλοποίησή τους».

 

Διαβάστηκε 359 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις