Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 08:21

Απαράδεκτη πρόκληση που επισημαίνει την ανάγκη για εθνική ενότητα. Του Θόδωρου Ελευθεριάδη

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στον αδελφό του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα χρεώνουν οι σερβικές αρχές της απαράδεκτη πρόκληση της ύψωσης σημαίας του μεγαλοϊδεατικού σωβινισμού της γείτονος, στα πλαίσια διεθνούς ποδοσφαιρικού αγώνα στο Βελιγράδι.

Η πραγματικότητα, απόλυτα σκληρή, καταδεικνύει ότι η Βαλκανική κινδυνεύει να εξελιχθεί εκ νέου, εκατό χρόνια μετά τους βαλκανικούς πολέμους, ως η πυριτιδαποθήκη αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Τόσο από τον αλβανικό εθνικισμό, ο οποίος ονειρεύεται «Μεγάλη Αλβανία» ( δεν είναι τυχαίο ότι στο τηλεχειριζόμενο «λάβαρο» εμφανίζονταν ως μέρος της η Κέρκυρα, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία»), όσο και από τον αντίστοιχο σκοπιανό και τουρκικό, που φανατίζουν τα παιδιά από μικρές ηλικίες και μέσα από το εκπαιδευτικό τους σύστημα, διδάσκοντας τους αντίστοιχα «Μεγάλη Μακεδονία» και «τουρκική Θράκη».

Δυστυχώς η Ελληνική Εθνική Πολιτική, που επί σειρά ετών, χάραξαν, με τα όποια τους προβλήματα, οι κυβερνήσεις του αείμνηστου εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή, έχει αλλοτριωθεί στην διανυόμενη μνημονιακή περίοδο.

Η πρόταση Νίμιτς για «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας» θα είναι η κερκόπορτα του αλυτρωτισμού, των σκοπιανών.

Η εθνική θέση της χώρας μας για «ΜΙΑ και ΕΝΝΙΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», όπως την εξέφρασε, δακρυσμένος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, την δεκαετία του 90, πρέπει να είναι απαραβίαστο δόγμα της χώρας μας. Συμβιβασμοί για όποια προσωπικά ή κομματικά οφέλη, είναι σίγουρο ότι θα επιφέρουν νέα εθνική καταστροφή.

Εκατόν δυο χρόνια μετά λοιπόν από την απελευθέρωσε της Μακεδόνικης μας γης, από τον τουρκικό ζυγό, η αναγκαιότητα για Εθνική Ενότητα είναι απολύτως επιτακτική.

 

 

Διαβάστηκε 257 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις