Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 21:24

Η θέση μας - Κλειδί χρηματοδότησης οι ώριμες μελέτες

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ένα νέο στοίχημα της περιοχής μας για τα επόμενα χρόνια είναι το νέο ΕΣΠΑ για το οποίο ενημερώθηκαν χθες φορείς της Ημαθίας από τον Περιφερειάρχη. Ο κ. Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του στον «Λαό», μετά τη σύσκεψη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που είχε με όλους τους φορείς του Νομού μας, αλλά και με τη δουλειά που γίνεται στην Περιφέρεια της Κεντρ. Μακεδονίας που έφτασε στο 114% της απορροφητικότητάς της σε ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και σε εκταμίευση έργων. Αυτό, όπως είπε, δείχνει ότι όταν οι φορείς συνεργάζονται μεταξύ τους και λειτουργούν σωστά, προκύπτουν θετικά αποτελέσματα προς όφελος και των πολιτών. Για το νέο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας έρχεται πρώτη σε όλη την Ελλάδα στην εξειδίκευση του προγράμματος. Πράγμα που σημαίνει ότι εάν οι φορείς έχουν ετοιμότητα και ΩΡΙΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ και τις καταθέσουν, τότε θα ξεκινήσει άμεσα η απορρόφηση των ευρωπαϊκών χρημάτων.

Τη λέξη κλειδί είπε ο Περιφερειάρχης: ώριμες μελέτες. Που σημαίνει ότι ο φάκελος κατάθεσης του έργου θα πρέπει να είναι πλήρης με όλες τις εγκρίσεις των εμπλεκόμενων φορέων, δεδομένου ότι και τα χρονοδιαγράμματα είναι συγκεκριμένα αλλά και η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα περισσότερα έργα στη χώρα μας (αλλά και στον τόπο μας για να μην πάμε μακριά) καθυστερούν ή σταματούν επειδή δεν έχουν ώριμες μελέτες και ολοκληρωμένους φακέλους.

Και επειδή στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα ο χρόνος είναι όντως χρήμα, θα πρέπει να επισπεύσουν οι φορείς και να αρχίσουν να τρέχουν…

Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας δεν δικαιολογούνται πλέον τέτοιου είδους καθυστερήσεις και παραλείψεις, όταν μπορούμε να πάμε ένα βήμα μπροστά τον τόπο μας και τους πολίτες.

Αυτή η πολυτέλεια της χαλαρότητας πρέπει να τελειώνει!

Διαβάστηκε 115 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ