Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 09:11

Γιώργης Μελίκης: Έτος Κρασοπούλη το 2015

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έτος Κρασοπούλη προτείνει να ονομαστεί το 2015 ο λαογράφος Γιώργης Μελίκης, με στόχο του την προστασία του αγαπημένου ποταμιού της περιοχής Μελίκης από επιπόλαιες ανθρώπινες απροσεξίες και παρεμβάσεις, αλλά και την ανάδειξή του με σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Για την επιτυχία της πρότασης του Εθνογραφικού Μουσείου Γιώργη Μελίκη- Κέντρο Ελληνικής Μάσκας το 2015 να ανακηρυχθεί ως ‘Έτος Κρασοπούλη -Το ποτάμι των Μουσών’, ο κ. Μελίκης προτρέπει για τη συνεργασία του δήμου, της περιφέρειας, της μητρόπολης, κατοίκων, φορέων, σωματείων, σχολείων-μαθητών και ιδιωτών, αλλά και την παρουσία επιστημόνων, περιβαλλοντολόγων, καθηγητών, αρχαιολόγων και ιστορικών, που θα ορίσουν τους άξονες δράσης της σχετικής πρωτοβουλίας.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μελίκη, ο Κρασοπούλης είναι ο αρχαίος Άσκορδος, φυσικό πανάρχαιο ανατολικό σύνορο της Χώρας των Αιγών.

 

«Ο Κρασοπούλης είναι τώρα το όριο της κήρυξης του αρχαιολογικού χώρου που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO», υποστηρίζει από την πλευρά της η προϊσταμένη της ΙΖ΄ εφορίας Αγγελική Κοτταρίδη, στηρίζοντας την ωραία πρωτοβουλία του Γιώργη Μελίκη.

Διαβάστηκε 195 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις