ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 19:10

Έντονες αντιδράσεις για την πρόταση μονοδρόμησης Μητροπόλεως και Βενιζέλου που υιοθετεί η δημοτική αρχή από την κυκλοφοριακή μελέτη

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τη μονοδρόμηση (κάθοδο) της Μητροπόλεως, αλλά και της οδού Βενιζέλου (από κέντρο προς Άγιο Αντώνιο) προβλέπουν οι ρυθμίσεις της κυκλοφοριακής μελέτης του δήμου Βέροιας, που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το απόγευμα της Τετάρτης. Οι προτάσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά των εκπροσώπων φορέων (έμποροι, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες-οδηγοί λεωφορείων κ.ά.), με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης και την επανάληψή της το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού όμως νωρίτερα δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής (Λυκοστράτης) μελετήσουν τις δυσκολίες της εφαρμογής κυκλοφορώντας στο κέντρο της πόλης με αστικό και τον πρόεδρο Παύλο Παυλίδη.

Την πίστη του ότι η μονοδρόμηση θα λειτουργήσει προς όφελος της αγοράς και των θέσεων στάθμευσης σημείωσε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

Σημειώνουμε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη μετά την παρουσίασή της στην Επιτροπή θα περάσει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση τονίστηκε επίσης ότι η όποια απόφαση μπορεί να τύχει χρονικής δοκιμαστικής εφαρμογής για να εξεταστούν οι παράμετροι και τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Διαβάστηκε 299 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 22:31 δημοσιεύθηκε από Επαγγελματίας

    Τρομερό λάθος. Ως Επαγγελματίας τόσα χρόνια που έχω οργώσει κυριολεκτικά όλους τους δρόμους της πόλης αυτής, όπως και καθένας που ξέρει τις ανάγκες μετακίνησης εντός της πόλης, δεν μπορεί παρά να διαφωνεί με τέτοιου είδους λύσεις.
    Άλλο είναι το μυστικό και είναι απορίας άξιο γιατί τόσον καιρό δεν εφαρμόζεται:
    Είναι ο σεβασμός του ΚΟΚ όσον αφορά τις απαγορεύσεις στάθμευσης αλλά και τις απαγορεύσεις στάσης. Ότι και να προτείνουν οι συγκοινωνιολόγοι, αν δεν υπάρξει σαφής και άμεση αστυνόμευση και απομάκρυνση των παρανόμως σταθμευμένων αυτοκινήτων, δεν είναι δυνατή η εφαρμογή οποιασδήποτε κυκλοφοριακής ρύθμισης.
    Ακόμη και σε μονόδρομους θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και μάλιστα σε μεγαλύτερη κλίμακα.
    Η αποτυχία ενός μέτρου μονοδρόμησης σε κεντρικούς δρόμους της Βέροιας είναι δεδομένη. Το μέτρο άλλωστε θα επιβαρύνει δυσανάλογα δρόμους που δεν είναι δυνατό να δεχθούν άλλο κυκλοφοριακό φορτίο.
    Μην το κάνετε, αρκετή αγανάκτηση υπάρχει...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Είστε υπέρ της μονοδρόμησης των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου στη βάση σχετικής απόφασης της επιτροπής ποιότητας ζωής;