Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 13:07

Υπερσύγχρονο και έτοιμο για τους μαθητές τον Σεπτέμβριο του 2015 το γυμνάσιο-λύκειο στα Γιοτζαλίκια

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Ένα υπερσύγχρονο σχολείο δυναμικότητας περίπου 650 μαθητών, το οποίο θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε λειτουργία στη νέα σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο του 2015, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον αντιδήμαρχο τεχνικών Άρη Λαζαρίδη, τον εργολάβο και τεχνικούς συντελεστές του έργου, στην περιοχή ‘Γιοτζαλίκια’. Πρόκειται για ένα έργο που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές στην κατασκευή σχολείων, αλλά και τις αυστηρές προδιαγραφές ενεργειακής απόδοσης, με σύστημα αντλιών θερμότητας και άρτια μόνωση, που σημαίνει κόστος συντήρησης και λειτουργίας στο 1/3 ενός συμβατικού σχολείου. Όπως τονίστηκε, είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο στην Ημαθία που κατασκευάζεται κλιματιζόμενο και μηχανικά εξαεριζόμενο, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας για τους χρήστες του.

Η μελέτη του έργου έγινε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Βέροιας. Κόστισε 5,5 εκατ. ευρώ (προϋπολογισμός περίπου 10 εκατ.) και χρηματοδοτήθηκε 100% από το ΕΣΠΑ. Ανάδοχος εταιρεία η ‘Φορέας ΑΤΕΒΕ’.

Στο νέο σχολείο θα στεγαστούν το 1ο Φιλίππειο γυμνάσιο και το 2ο ΓΕΛ. Παράλληλα με την κατασκευή του σχολείου, ο δήμος έχει ξεκινήσει έργο διάνοιξης του δρόμου από και προς το σχολείο, αλλά και γύρω απ’ αυτό, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα τον Σεπτέμβριο του 2015.

 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Άρη Λαζαρίδη, επόμενος στόχος στη σχολική στέγη του δήμου Βέροιας είναι η ανέγερση ενός βρεφονηπιακού σταθμού στην Κυψέλη, με χρηματοδότηση από το ΣΕΣ.

Διαβάστηκε 345 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις