Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 19:37

Συνάντηση γνωριμίας των Ενεργών Πολιτών-Ανατροπή Τώρα με τα τοπικά ΜΜΕ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνάντηση γνωριμίας με τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) είχε το απόγευμα της Παρασκευής η ομάδα Τύπου των «Ενεργών Πολιτών – Ανατροπή Τώρα», στον όροφο του ΣΤΑΡ. Η ομάδα προέκυψε μετά τη συνάντηση της Ελιάς ώστε να μπορούν να οργανώσουν καλύτερα το κομμάτι της επικοινωνίας τους. Σ’ αυτήν ανήκουν ο Αντώνης Τολιόπουλος, η Χαρά Αξούριστου, η Μαρία Καλογερή, ο Κώστας Καραγιάννης και ο Κυριάκος Ταχματζίδης.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Μπέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρεις προτάσεις που κατέθεσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παραταξιακής συνεδρίασης του δήμου Βέροιας. Πρότεινε να έχει το δικαίωμα η μειοψηφία να βάζει θέματα στην ημερήσια διάταξη, αλλά επειδή αυτό ορίζεται από τον Καλλικράτη έκανε την εναλλακτική πρόταση, να μπορεί να παρακαμφθεί, βάζοντας η μειοψηφία σε κάθε συνεδρίαση (ανά παράταξη) ένα θέμα με το εισηγητικό του που θα μπαίνει προ ημερήσιας και θα αποφασίζεται να συζητείται.

Επίσης πρότεινε τη δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής πρότασης επί μιας εισήγησης για να μην ψηφίζεται μόνο με ναι ή όχι και τρίτον, όταν υπάρχουν ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν το ευρύ κοινό να δίνεται πρώτα ο λόγος στους πολίτες που παραβρίσκονται στην αίθουσα των συνεδριάσεων και μετά στους συμβούλους. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και διάλογος με τους δημοσιογράφους για τοπικά ζητήματα και για τη σχέση του Τύπου με τις παρατάξεις.

Διαβάστηκε 292 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις