Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 02:56

Αιγοπροβατοτρόφοι Βέροιας: Η καταστροφή μας έχει ήδη επέλθει και είμαστε ανάστατοι

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η κτηνοτροφία εξοντώνεται αλλά η πολιτεία δυστυχώς αδρανεί» τόνισε αγανακτισμένος χθες το πρωί μιλώντας στο Ράδιο Τύπος FM 99,7 ο πρόεδρος των Αιγοπροβατοτρόφων Ημαθίας Στέργιος Κύρτσος εξηγώντας ότι δεν έχουν ακόμα πληρωθεί ούτε την εξισωτική του 2013 και 2014.

«Οσον αφορά την αιγοπροβατοτροφία, η καταστροφή μας έχει επέλθει και είμαστε ανάστατοι. Μετά τον καταρροϊκό πυρετό από το καλοκαίρι, τώρα μας ήρθε η χαριστική βολή, χωρίς να πάρουμε ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Δυστυχώς, το καταγγέλλω αυτό προς πάσα κατεύθυνση, στους πολιτικούς, στους παράγοντες του Υπουργείου, στο ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλες Υπηρεσίες. Να πάψουν να κοροϊδεύουν τους αιγοπροβατοτρόφους. Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είχαμε δεσμεύσεις, αλλά τώρα βλέπουμε ότι οι κτηνοτρόφοι εμπαίζονται όλο και περισσότερο, με τις απλήρωτες εξισωτικές αποζημιώσεις. Και επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, να κανονίσουν να δώσουν τα λεφτά με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν. Έστω με πολιτική απόφαση. Είναι δικά μας τα λεφτά και τα θεωρούμε ως δεδουλευμένα. Είναι κρίμα, γιατί μιλάμε για 100.000 οικογένειες στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Κύρτσος.

Τέλος, ενόψει και των εκλογών κάλεσε όλους τους Ημαθιώτες βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αυτές που τους αναλογούν τουλάχιστον, έστω και αργά, απέναντι στους κτηνοτρόφους, στους Έλληνες καταναλωτές και στην ελληνική ιστορία, αφού, όπως επεσήμανε «η ελληνική κτηνοτροφία συνάδει με την ιστορία της χώρας». Τέλος, συμπλήρωσε ότι οι ημαθιώτες βουλευτές θα πρέπει να σκεφτούν «να μην γραφτούν τα ονόματά τους με μαύρα γράμματα στην τοπική ιστορία της κτηνοτροφίας».

Σοφία Γκαγκούση

Διαβάστηκε 207 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις