Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 14:22

ΤΩΡΑ. Δύο χρόνια καταδίκη για τον 64χρονο που θανάτωσε κουτάβια στη Βέροια

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σε δύο χρόνια φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς ελαφρυντικά, καταδικάστηκε πριν από λίγο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας ο 64χρονος που κακοποίησε κουτάβια στις 4 τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής κάτω από την πολυκατοικία του σπιτιού του επειδή τον ενοχλούσαν τα γαβγίσματά τους. Η πρόταση της εισαγγελέα ήταν καταδίκη για 2 χρόνια και 4 μήνες.

Η αυτόπτης μάρτυρας και μηνύτρια τόνισε ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε με βαρβαρότητα τα κουτάβια, θανατώνοντας τα δύο από αυτά, που έφεραν μαζικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία, σύμφωνα με την κτηνιατρική έκθεση που διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Στη δίκη ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Δημήτρη Μπατζιάκα, ο οποίος μιλώντας εκ μέρους του πελάτη του δήλωσε ότι είναι φιλόζωος και διατηρεί σκυλί στο σπίτι του, επικαλούμενος λόγους στιγμιαίας σύγχυσης.

Μιλώντας στο laos-epea.grο συνήγορος υπεράσπισης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με τον 4039/12 υποχρεωμένοι να μεριμνούν για την περισυλλογή αδέσποτων είναι οι εκάστοτε δήμοι. Δυστυχώς, η απουσία αρμόδιου φορέα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διαβίωση των πολιτών, αλλά και των… ζώων! Σε μια κοινωνία που υποκρίνεται στην καθημερινότητά της τη ‘φιλεύσπλαχνη’, νομίζω ότι περισσεύει και η ανθρώπινη αγάπη αλλά και η ανθρώπινα αγανάκτηση. Δεν νομιμοποιούμε την οποιαδήποτε βία, αλλά ως συνήγοροι υποχρεούμαστε να υπερασπιζόμαστε τα ελαφρυντικά της κάθε περίπτωσης».

 

Στον χώρο των δικαστηρίων βρέθηκαν αρκετά μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, που παρακολούθησαν τη δίκη.

Διαβάστηκε 901 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 18:00 δημοσιεύθηκε από popi myroti

    Φιλόζωος ε;;;μπράβο!!!Ε τοτε να προσέχουμε τους φιλάνθρωπους....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με την εκλογή δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου με ξεχωριστά ψηφοδέλτια, άρα χωρίς δημοτικούς συνδυασμούς;