Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 19:03

Τι ψήφους πήραν οι υποψήφιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης στην Ημαθία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η πρώτη εκλογική διαδικασία για νέους διευθυντές εκπαίδευσης. Διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων και του Νομού Ημαθίας, λίγο μετά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, ψήφισαν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα γραφεία στη Βέροια. Να θυμίσουμε ότι στην Ημαθία για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υποψήφιοι είναι οι: Διονύσης Διαμαντόπουλος, Αντωνία Χαρίση, Δημήτρης Καπετανάκης και Σάββας Ταϊλαχίδης. Και για τη Δευτεροβάθμια οι: Αναστασιία Μαυρίδου, Αρχοντία Ανέστη, Δημήτρης Μποχώρης, Γιώργος Τσαβδαρίδης και Αναστασία Καρακώστα (τυχαία η σειρά των ονομάτων).

Αποτελέσματα Α/θμιας Εκπ/σης

Κατά τη χθεσινή ψηφοφορία για εκλογή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ημαθία ψήφισαν 101 διευθυντές και υποδιευθυντές, όσοι δηλαδή ήταν εγγεγραμμένοι και όλα τα ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα. Οι υποψήφιοι έλαβαν:

Διαμαντόπουλος Διονύσιος      87 ψήφους  86,14% 10,34 μόρια

Καπετανάκης Δημήτριος          4 ψήφους                   3,96%       -

Ταϊλαχίδης Σάββας                 3 ψήφους   2,97%       -

Χαρίση Αντωνία                     5 ψήφους   4,96%       -

Λευκά                                   2                              1,98%       -

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο Διονύσης Διαμαντόπουλος έλαβε ένα πολύ υψηλό ποσοστό  ακόμη και σε πανελλαδικό επίπεδο και γι’ αυτή την επιτυχία του δήλωσε στο “Λαό” τα εξής: “Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους διευθυντές σχολείων, υποδιευθυντές και προϊστάμενες νηπιαγωγείων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης των συναδέλφων για το θεσμό του διευθυντή εκπαίδευσης. Ως προς το αποτέλεσμα υπάρχει μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση από την πλευρά μου διότι το ποσοστό δείχνει μια υψηλή εμπιστοσύνη. Θεωρώ ότι είναι απόροια της πολύ καλής συνεργασίας που είχαμε με όλους τους συναδέλφους όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια και εκτιμώ ότι αποτυπώθηκε στην εκλογική διαδικασία. Πέρα από το ποσοστό που έχω λάβει, θα είμαι πάντα ανοιχτός, στη θέση αυτή, προς τους συναδέλφους όπως οφείλει να είναι κάθε διευθυντής εκπαίδευσης”.

Αποτελέσματα  Β/θμιας Εκπ/σης

Στη χθεσινή εκλογική διαδικασία για νέους προϊστάμενους στην Β/θμια Εκπ/ση ψήφισαν 86 διευθυντές και υποδιευθυντές.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά όπως μας είπε η νυν προϊσταμένη κ. Μαυρίδου η οποία δήλωσε αισιόδοξη ότι θα επανεκλεγεί στη θέση της με τα μόρια και την συνέντευξη που θα ακολουθήσει στην Περιφερειακή Δ/νση. 

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων έλαβαν:

Γιώργος Τσαβδαρίδης 28 ψήφους

Αναστασία Μαυρίδου 23 ψήφους

Δημήτρης Μποχώρης 23 ψήφους

Αναστασία Καρακώστα 9 ψήφους

Αρχοντία Ανέστη 0

Λευκά 3

Τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις οικείες περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ από την επόμενη εβδομάδα και έως τις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση της εκλογής, δηλαδή η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο και οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου.

Διαβάστηκε 1031 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις