Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 10:46

Οι διαφορετικές αναγνώσεις του σχεδίου παραγωγής ενέργειας από τη δύναμη των νερών και το επιχειρηματικό ρίσκο

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η άλλη ανάγνωση του σχεδίου του δήμου Νάουσας για την αξιοποίηση του δικτύου ύδρευσης με στόχο την εξεύρεση πόρων, από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάκη Λακηνάνο, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. "Η οικονομική αυτοτέλεια ενός δήμου είναι ένας νεοφιλελεύθερος όρος. Είναι μια παγίδα της Ε.Ε., που στοχεύει να αλλάξει την κουλτούρα του δημότη ώστε να μην διεκδικεί χρήματα. Συμβάλλετε κι εσείς στην κατεύθυνση αυτή" είπε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ, που ως γνωστόν δεν θέλει τους δήμους επιχειρηματίες. Μάλιστα ο κ. Λακηνάνος ρώτησε τον δήμαρχο αν υπάρχει επιχειρηματικό ρίσκο στο σχέδιο.

"Βασικός μας στόχος είναι να έχουμε έσοδα ως δήμος, πού είναι το κακό; Δεν θέλουμε να είμαστε εξαρτώμενοι. Ως σήμερα παίρνουμε τη ΣΑΤΑ και τρώμε τις σάρκες μας! Μιλάμε για δωρεάν εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, με δυνατότητα αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής" απάντησε ο δήμαρχος, ενώ απαντώντας για το επιχειρηματικό ρίσκο το χαρακτήρισε μηδαμινό, αντιθέτως συντριπτικά τα οφέλη.

"Όλοι επικρότησαν το σχέδιό μας, η Προεδρία της Δημοκρατίας, η ΡΑΕ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο αθηναϊκός τύπος. Μόνον εδώ υπάρχουν επιφυλάξεις..." συμπλήρωσε ο κ. Κουτσογιάννης.

"Κατεύθυνση" χαρακτήρισε λίγο αργότερα την πολιτική του δήμου ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Δώρης Καρανάτσιος, στη συζήτηση της συμμετοχής του δήμου Νάουσας στο δίκτυο πράσινων πόλεων.

Για μεγάλη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος έκανε λόγο στο ίδιο θέμα ο Σταύρος Βαλσαμίδης. "Η Νάουσα είναι από τις πρώτες πόλεις που θα δείξουν πού πρέπει να κινηθούν ο δήμοι" συμπλήρωσε ο σύμβουλος επίσης της πλειοψηφίας. 

Διαβάστηκε 356 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ