Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 12:27

Και το όνομα αυτού… ‘Διαρκής Παρέμβαση΄! Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου η ΄πρώτη΄ του δημοτικού σχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάουσα;

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με ένα κείμενο που μας έστειλε ο καλός φίλος, ΠΟΛΙΤΗΣ με κεφαλαία της Νάουσας, Κώστας Καλδάρας, δίνεται το στίγμα παρέμβασης στα δημοτικά δρώμενα των δυνάμεων της ανανεωτικής αριστεράς  και του ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο υπογράφουν αρκετά στελέχη του χώρου, ενώ ο δημοτικός σχηματισμός (στον οποίο γίνεται λόγος για προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και ζητήματα απαξίωσης της συλλογικής δράσης και των δικαιωμάτων του πολίτη) ονομάζεται «Διαρκής Παρέμβαση» και θα έχει την πρώτη της παρουσίαση τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο «Κιόσκι».

Μακάρι στο πρόσωπο του οραματιστή, ευαίσθητου, αλλά και δημιουργικού Κώστα Καλδάρα, ο οποίος αγαπά περίσσια τη Νάουσα, να υπάρξει συσπείρωση πολλών πολιτών του τόπου, που εκτιμούν ότι η συμμετοχή στα κοινά δεν γίνεται ούτε για αξιώματα, ούτε για αντιμισθίες και προσωπικά οφέλη.

 

Δείτε την ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφει και ο δικηγόρος κ. Γρηγόρης Μαρκοβίτης, πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ!

 

«Ο προβληματισμός μεγάλης μερίδας των κατοίκων αυτής της πόλης, που καθημερινά αντιμετωπίζουμε την σκληρή πραγματικότητα της κρίσης, των μνημονιακών πολιτικών, της συνεχούς υποβάθμισης της ζωής μας και της απαξίωσης των δικαιωμάτων του πολίτη, μας οδηγεί στην ανάγκη για συλλογική δράση. 

Η πολιτιστική ένδεια, η έλλειψη ονείρων και αισιοδοξίας για το μέλλον μας, όπως και για το μέλλον των παιδιών μας, κάνουν απαραίτητη την παρέμβαση μας. Αλλά και η βεβαιότητα, ότι πάρα πολλά ζητήματα, μικρά και μεγάλα, της καθημερινότητάς μας θα μπορούσαν να είχαν διευθετηθεί καλύτερα, όπως και πολλά επιζήμια θα είχαν αποτραπεί, αν είχαν απέναντι τους μια ισχυρή κοινωνική παρέμβαση.

Ενώνουμε τους προβληματισμούς μας με απώτερο σκοπό να διατυπώνουμε πλέον τις απόψεις, προτάσεις, ιδέες, προθέσεις και όνειρά μας δημόσια, με πολλούς, διάφορους και εναλλακτικούς τρόπους, επιζητώντας μία πολύπλευρη, ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Στόχος μας είναι να συναντηθούμε ανοιχτά με όλους τους συμπολίτες που ενδιαφέρονται να συνυπάρξουμε σε μια διαρκή και συλλογική δράση, η οποία δεν θα καταγράφει απλώς τα προβλήματα της πόλης και της περιοχής, αλλά θα αναπτύσσει πρωτοβουλίες επίλυσης τους, με σύνθεση απόψεων και διεύρυνση της συμμετοχής, ανεξάρτητα από στενές ταξικές, πολιτικές, κομματικές ή επαγγελματικές τοποθετήσεις.

Σ αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε να συμπορευτούμε με κάθε συμπολίτη μας που διακατέχεται από τους ίδιους προβληματισμούς τις ίδιες αγωνίες, αυτόν που έχει κουραστεί απ’ την αδιαφορία των ιθυνόντων, αλλά και την επιβαλλόμενη παθητική στάση, που ενισχύει την απαξίωση του. Θέλουμε να συμπορευτούμε με κάθε συλλογικότητα, ομάδα ή φορέα, που ενδιαφέρεται για να συνδιαμορφώσουμε σχέδια και αγώνες δράσης με γνώμονα την κοινή προσπάθεια για το καλό του τόπου μας.

Στο ξεκίνημα της δράσης μας η «ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», πρόκειται να διοργανώσει μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας για την τραγική υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας και την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και υγείας. Ενάντια στην λογική των αριθμών και του κέρδους, με θύμα τον συνάνθρωπο μας. Ελάτε να την διοργανώσουμε μαζί.

Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας, σε μια πρώτη συνάντηση - γνωριμία, την Δευτέρα 9/9/2013 στις 8μμ στο «ΚΙΟΣΚΙ», για να καταθέσουμε όλοι τους προβληματισμούς και τις απόψεις μας, για την συναυλία διαμαρτυρίας, αλλά και για τα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Να ακουστούν οι προτάσεις μας για την καλύτερη κι αποτελεσματικότερη συλλογική και διαρκή παρέμβαση στα προβλήματα της περιοχής μας, της πόλης μας, του τόπου που ζούμε, εργαζόμαστε κι αγαπάμε». 

 

«ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

 

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας

(ενδεικτικά ονόματα)

 

Καλδάρας Κώστας, Γρηγόρης Μαρκοβίτης, Κτώνας Αναστάσης, Ζαφειρίου Απόστολος, Δαλαμάρας Γιάννης, Δημησκής Δημήτρης, Μεγακλής Αστέρης, Μπεσλίκα-Τζάκη Δήμητρα, Ζιάκας Θάνος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Κορσομπάκης Πολύβιος, Ζωγράφος Στράτος, Παπαδόπουλος Νίκος, Ρίζος Δημήτριος, Πετρά Δάνα, Μπαμίχα Κατερίνα, Μαντώ Σταμπουλίδου, Κωστόπουλος Γιώργος, Σταμάτη Σοφία, Γιάννης Ιωσηφίδης κ.α.

Διαβάστηκε 470 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 13:01 δημοσιεύθηκε από Κώστας Καλδάρας

    Σ'ευχαριστώ Θόδωρε για την δημοσίευση και τα καλά σου λόγια που με τιμούν. Θα ήθελα όμως να διευκρινίσω δύο σημεία. Πρώτον όπως αναφέρει το κείμενο : "Στόχος μας είναι να συναντηθούμε ανοιχτά με όλους τους συμπολίτες που ενδιαφέρονται να συνυπάρξουμε σε μια διαρκή και συλλογική δράση, η οποία δεν θα καταγράφει απλώς τα προβλήματα της πόλης και της περιοχής, αλλά θα αναπτύσσει πρωτοβουλίες επίλυσης τους, με σύνθεση απόψεων και διεύρυνση της συμμετοχής, ανεξάρτητα από στενές ταξικές, πολιτικές, κομματικές ή επαγγελματικές τοποθετήσεις."
    Δηλαδή, η ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν έχει κομματικό καπέλο, ούτε καθοδηγητή. Αυτό φαίνεται, έστω κι απ' την μικρή λίστα των συμπολιτών μας που συμμετέχουν, οι οποίοι μοναδική τους πρόθεση είναι η συμμετοχή στις συλλογικές ανεξάρτητες παρεμβάσεις. Δεύτερο, με αφορμή την συναυλία και για λόγους εγκυρότητας, νομιμότητας, αλλά και ευθύνης, έπρεπε να δώσουμε αυτή τη συλλογική μορφή, που θα λειτουργεί σαν ταυτότητα στις παρεμβάσεις μας. Η οποιαδήποτε φιλοδοξία εκλογικής παρουσίας, ως "Διαρκής Παρέμβαση", δεν μας αφορά, ούτε ανάγεται στο παρόν. Η προσωπική μου αγωνία, με αφορμή την υποβάθμιση του νοσοκομείου μας, αλλά και άλλων προβλημάτων του τόπου μας και γενικότερα, βρήκε την άμεση συμπαράσταση φίλων και συμπολιτών. Κι αυτό αποτελεί προσωπική τιμή, αλλά και ευθύνη όλων μας.
    Σ' ευχαριστώ
    Με εκτίμηση
    Κώστας Καλδάρας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας κάνει λόγο για μονοδρόμηση του οδού Μητροπόλεως της Βέροιας, με φορά που θα αποφασιστεί από την κυκλοφοριακή μελέτη. Συμφωνείτε με τη μονοδρόμηση;