Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 08:23

Στη Βουλή μέσω ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ το δημοτικό σχολείο Αγ. Βαρβάρας, Ασωμάτων, Άμμου

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Για σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 6θέσιο δημοτικό σχολείο Αγ. Βαρβάρας, Ασωμάτων, Άμμου του Δήμου Βέροιας κάνουν λόγο σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής. Το σχολείο αποτελεί, ήδη από το 1987 συγχωνευμένο σχολικό συγκρότημα των συνοικισμών Αγίας Βαρβάρας, Ασωμάτων και Άμμου.

Σύμφωνα με την ερώτηση, η παλαιότητα κατασκευής του κτιρίου του σχολείου (κατασκευασμένο από τη δεκαετία του ’50), αλλά κυρίως η ελλιπής ως και ανύπαρκτη συντήρηση του, έχει δημιουργήσει προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους δυσκολεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Στις σχολικές αίθουσες του κτιρίου μπαίνουν νερά, από τα παράθυρα που δεν έχουν αλλαχθεί από τότε που φτιάχτηκε το κτίριο, αλλά και από την σκεπή που και αυτή παραμένει ίδια από τότε. 

Σε κάποιες αίθουσες, οι μαθητές αναγκάζονται να μαζεύονται σε μια γωνία ώστε να μην βρέχονται από τα νερά. Επειδή όμως, σε άσχημη κατάσταση βρίσκονται και τα ταβάνια καθώς είναι φτιαγμένα από κάποιου τύπου ψευδοροφή, με την υγρασία που παίρνουν από την σκεπή, υπάρχει κίνδυνος να αποκολληθεί κάποιο κομμάτι, πιθανότητα άκρως επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα αλλά και τη ζωή μαθητών δασκάλων και όσων άλλων βρίσκονται εντός του κτιρίου εκείνη τη στιγμή.  

Οι βουλευτές αναφέρουν επίσης ότι γονείς και εκπαιδευτικοί, αναγκάζονται να βάφουν το κτίριο και πολλές φορές μάλιστα με δικά τους έξοδα, καθώς εδώ και πολλά χρόνια το κτίριο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά δεν βαφόταν. 

Όσον αφορά στα σχολικά κτίρια των άλλων δύο τοπικών κοινοτήτων, οι περιφράξεις των αυλών των σχολείων είναι ελλιπείς με αποτέλεσμα αδέσποτα σκυλιά να εισέρχονται στον χώρο, ενώ μαθητές και γονείς αναφέρουν τσιμπήματα από έντομα (ψύλλους, τσιμπούρια κ.λπ.). 

"Παρά το γεγονός ότι τα παραπάνω προβλήματα είναι γνωστά στην Τοπική Διοίκηση, δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια το πρόβλημα μόνο μεγαλώνει παρά λύνεται" σημειώνουν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ και ρωτούν τους υπουργούς ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την ικανοποίηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό των αναγκών σχολικής στέγης των μαθητών του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Βαρβάρας, Ασωμάτων, Άμμου.

Διαβάστηκε 390 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ