Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 19:06

Ηλίας Λαζός. Δεν μπορώ να ηγηθώ στο τμήμα μπάσκετ. Δημήτρης Γκίμας: Χωρίς τον Γ. Τραπεζανλίδη δεν θα βγαίναμε στην Α2

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σημαντικά πράγματα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου οι κ.κ. Ηλίας Λαζός (υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ) και Δημήτρη Γκίμα (προπονητής).

 

Στην αρχή τον λόγο πήρε ο κ. Λαζός ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους δημοσιογράφους  τόνισε τα εξής

«Για μας το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη αφού εκκρεμεί η ένσταση  για το ματς με τον Ηρακλή. Μπορεί να μας κοινοποιήθηκε η αρνητική απόφαση της ΕΟΚ, αλλά εμείς προσφύγαμε στο ΑΣΕΑΔ και περιμένουμε σύντομα την απόφαση γιατί έχουμε απόλυτο δίκαιο. Θέλουμε να μας δοθεί μία ακόμη ευκαιρία αφού το σωστό ήταν ο αγώνας να διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους. Δεν λέμε ότι θα κερδίζαμε το παιχνίδι αλλά θα είχαμε ακόμη κάποιες πιθανότητες. Για μας ήταν θέμα γοήτρου η παραμονή μας στην κατηγορία και δεν υπάρχει ούτε ένα στο εκατομμύριο αυτά που ακούγονται , ότι πέσαμε γιατί τα έξοδα ήταν πολλά αφού από την νέα χρονιά στην Α2 κατηγορία θα είναι μόλις 2 ομάδες από την Β. Ελλάδα και χρειαζόταν πολλές μετακινήσεις προς την Αθήνα και αλλού. Θέλαμε να μείνουμε και αν δεν μπορούσαμε να αντέξουμε θα αποχωρούσαμε όπως έκαναν και άλλες ομάδες φέτος. 

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Γκίμας αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας και μάλιστα αναλαμβάνοντας την ευθύνη μίλησε για λάθος σοβαρό που διαλύθηκε η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Εκείνη η ομάδα είχε να δώσει πολλά αλλά παρασυρθήκαμε και το πληρώσαμε αγωνιστικά και οικονομικά . Πέρσι ξεκινήσαμε δυστυχώς με μία διοικητική αβεβαιότητα και αρχίσαμε τον Ιούνιο. Το πρώτο σκεπτικό ήταν ένα μπάτζετ της τάξεως των 55.000 ευρώ για τους παίκτες, αλλά στην πορεία το ανεβάσαμε κατά 10-15.000 ευρώ με στόχο να μείνουμε στην κατηγορία και να κάνουμε και μία οικονομική εξυγίανση.  Ξεκινήσαμε και αγωνιστικά πολύ καλά με τις νίκες στον Εθνικό και στα παιχνίδια Κυπέλου. Όμως οι ήττες από Λειβαδιά και Καβάλα δεν μας έβγαλαν από τον στόχο της παραμονής. Δυστυχώς όμως γιατί την περίοδο των εορτών  είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών , και αυτό το πληρώσαμε αμέσως με την ήττα εντός έδρας από τον Ηρακλή. Αν την περίοδο εκείνη κερδίζαμε Ηρακλή και Παγκράτι εντός τώρα θα είχαμε σωθεί . Τα προβλήματα υπήρχαν και δεν τα έβλεπε ό κόσμος, εμείς προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος να μείνουμε ζωντανοί και να παλέψουμε μέχρι το τέλος  Είναι δύσκολη κατηγορία η Α2 και δεν θα βγαίναμε ποτέ αν δεν ήταν ο Γιώργος Τραπεζανλίδης.

Στην συνέχεια ο κ. Λαζός μίλησε για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 15 Ιουνίου και έκανε την δήλωση ότι μετά την απόφαση του κ. Τραπεζανλιδη να αποχωρήσει από τον σύλλογο, ο ίδιος δεν μπορεί  για οικονομικούς λόγους να κρατήσει το τμήμα του Μπάσκετ  Αν μου ζητηθεί κάποια βοήθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου θα βοηθήσω. Απλά δεν γίνεται να σηκώσω μόνος όλο το βάρος τόνισε ο έμπειρος παράγοντας. Επίσης στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο γεγονός της διάσπασης των τμημάτων του Φιλίππου και σε κάθε τμήμα να υπάρχει ξεχωριστή διαχώριση. Με αυτό το μοντέλο ίσως βρεθούν κάποιοι να βοηθήσουν . Δεν γίνεται ένας άνθρωπος να σηκώσει όλο το βάρος ενός συλλόγου με πολλά και πολυδάπανα τμήματα . Ο κ. Τραπεζανλίδης έβαλε λεπτά στον σύλλογο και πρόσφερε πολλά . Κάποια στιγμή μαζί με την κόπωση γίνονται και κάποια λάθη. Ενώ στην Α2 είχαμε μεγάλο άνοιγμα ήρθε και η ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Τραπεζανλίδη. 

Η καλύτερη λύση τόνισε ο κ. Λαζός είναι να γίνει διαχωρισμός όλων των τμημάτων του Φιλίππου. Να είναι όλα αυτόνομα και αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με αυτό που αγαπάει.

 

Τέλος ο Δημήτρης Γκίμας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το μπάσκετ έχει ‘ξεφύγει’ και χρειάζονται πολλά χρήματα για να βρίσκεσαι στην Α1 κατηγορία. Ομάδες που φέτος ανέβηκαν στην Α1 (Καβάλα, Αρκαδικός) είχαν μπάτζετ της τάξεως των 250.000 ευρώ.  Επίσης ο κ. Γκίμας συμφώνησε με τον Ηλία Λαζό για διαχωρισμό των τμημάτων στον σύλλογο.

Διαβάστηκε 121 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ