Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 02:41

Απόστολος Εμμανουηλίδης: Δεν ήταν συνωστισμός, ήταν γενοκτονία...

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

«Ναι, κυρίες και κύριοι, ήταν Γενοκτονία, δεν ήταν συνωστισμός», τόνισε με πάθος την περασμένη Κυριακή στην ομιλία του ο Απόστολος Εμμανουηλίδης, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βέροιας, υπό την αιγίδα της Π.Ε. Ημαθίας.

Ο κ. Εμμανουηλίδης σημείωσε ακόμη ότι πρόκειται για την πιο βαριά συμφορά της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. «Η Βέροια θυμάται, η Ημαθία θυμάται, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βέροιας θυμάται και τιμά τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τους ξεριζωμένους πρόσφυγες, ενάμιση εκατομμύρια ψυχές θύματα προμελετημένου εγκλήματος, που αναζήτησαν προστασία στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδας. Πάντα τις ημέρες αυτές ζωντανεύει η μνήμη και η Ιστορία. Και η καρδιά ματώνει, καθώς αναλογίζεται την κόλαση που έζησαν οι Έλληνες της Ιωνίας, τις τραγικές σελίδες της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, τους διωγμούς, τις εξορίες, τα βασανιστήρια στα στρατόπεδα εργασίας, τους βιασμούς και τις σφαγές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Εμμανουηλίδης αναφερόμενος στο δράμα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (1914-1922).

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν: ο βουλευτής Χρήστος Αντωνίου, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Το πρωί της ίδιας μέρας είχε τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου και του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα.

 

Διαβάστηκε 1937 φορές

VIDEO Gallery

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις