Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013 10:01

Ο "ΛΑΟΣ" θυμάται τί έγινε πριν 10 και 20 χρόνια

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πριν 10 χρό­νια 

  Όχι μόνο δεν ξεκίνησε η καταβολή της προκαταβολής των αποζημιώσεων λόγω του παγετού, όπως είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Γεωργίας κ. Γ. Δρυς για το διάστημα από 15 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου, αλλά απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση λόγω της αδυναμίας της Α.Τ.Ε. να ελέγξει τα στοιχεία των δικαιούχων.

  Σαράντα παιδιά από τη Νάουσα θα φιλοξενηθούν στο Ζγκοζέλετς της Πολωνίας από 21 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου. Οι δύο πόλεις είναι αδελφοποιημένες και η φιλοξενία γίνεται στο πλαίσιο ανταλλαγών νέων.

  Τα αιτήματά της για την αντιμετώπιση και την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα των Νομών Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας από την καταστροφή της παραγωγής έθεσε, η Διανομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φλωρίδη.

  Η νέα αγροτική κοινή πολιτική της Ε.Ε. προβλέπει την ενίσχυση των μεσογειακών ελληνικών προϊόντων με 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2013. Η εξέλιξη αυτή είναι θετική για την καλλιέργεια βαμβακιού, καπνού και λαδιού, μιας και οι Έλληνες παραγωγοί θα εισπράττουν τις επιδοτήσεις.

Πριν 20 χρό­νια 

 Με την συμπλήρωση επτά ετών από το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ, ο ιατρικός σύλλογος Ημαθίας, σε ανακοίνωσή του τονίζει τις σοβαρές επιπτώσεις που υπήρξαν στην υγεία των κατοίκων του νομού.

 Οκτώ άτομα εντοπίζονται την ώρα που πραγματοποιούν παράνομη ανασκαφή σε περιοχή της Αλεξάνδρειας, αναζητώντας κρυμμένο θησαυρό. Συλλαμβάνονται τέσσερις ενώ οι άλλοι αναζητούνται.

 Περισσότερα από χίλια στρέμματα δάσους στην περιοχή Σελίου γίνονται στάχτη από πυρκαγιά που ξεσπάει στις θέσεις «Μαυρόλογγος» και «Ασπραγια» στα όρια των νομών Ημαθίας και Κοζάνης.

 Ο Υπουργός Προεδρίας κ. Σωτήρης Κούβελος επισκέπτεται τη Μητρόπολη Βέροιας όπου συναντάται με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο.

 Πάνω από 12.000 στρέμματα ροδακίνων παθαίνουν ζημιά από την έντονη χαλαζόπτωση, η οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Διεύθυνσης Γεωργίας Ν. Ημαθίας αρχίζει από 10% και φτάνει μέχρι και 100%.

 Σύσκεψη με θέμα την αστική συγκοινωνία στην περιοχή Νάουσας πραγματοποιείται στη Νάουσα με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Διαβάστηκε 66 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με το σχεδιασμό της κυβέρνησης Σαμαρά για τη νέα δημόσια τηλεόραση;