Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 19:25

Δανέζικη τεχνογνωσία για την ΕΛΒΙΖ

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με µια ακόµα διεθνή στρατηγική συνεργασία που θα ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά ζωοτροφών και, παράλληλα, θα ανοίξει καινούργιες πόρτες στο εξωτερικό ετοιµάζεται να «προικίσει» την ΕΛΒΙΖ η Ευρωφάρµ. Ο βορειοελλαδίτικος όµιλος βρίσκεται σε συζητήσεις µε τον δανέζικο συνεταιριστικό κολοσσό DLG µε αντικείµενο την υπογραφή συµφωνίας που θα προβλέπει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη νέων προϊόντων τα οποία θα απευθύνονται κυρίως στους χοιροτρόφους και τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων. Παράλληλα, όµως, είναι σαφές ότι το όνοµα, το µέγεθος και το εύρος των δραστηριοτήτων της DLG (που εκτείνεται από τα εφόδια και το εµπόριο σιτηρών µέχρι τη διαχείριση ενέργειας και την παραγωγή γάλακτος) ανοίγουν νέους ορίζοντες στην ΕΛΒΙΖ και στην ίδια την Ευρωφάρµ.

Όπως δηλώνει στην Agrenda ο πρόεδρος της τελευταίας Βασίλης Χαλκίδης, ως συνδετικός κρίκος µε τους ∆ανούς συνεταιριστές έδρασε η Danisco, εταιρεία-µέλος του οµίλου της DLG από την οποία η Ευρωφάρµ προµηθεύεται πατατόσπορο. «Θελήσαµε να αξιοποιήσουµε το σύνδεσµο αυτό καθώς πρόκειται για µια από τις µεγαλύτερες αγροτοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Ευρώπης µε εντυπωσιακή οργάνωση και υποδοµές. Ταυτόχρονα εκτιµούµε ότι, παρά τα βήµατα που έχουν γίνει, η τεχνογνωσία γύρω από τις ζωοτροφές στη χώρα µας έχει ακόµα πολλά περιθώρια  ανάπτυξης», σηµειώνει ο κ. Χαλκίδης.

Η συµφωνία που βρίσκεται στα σκαριά αφορά το «µπόλιασµα» των 2 µονάδων της ΕΛΒΙΖ µε την τεχνογνωσία της DLG, κατά τα πρότυπα της συνεργασίας που ήδη «τρέχει» µε την ιταλική Ferrero Mangini φέρνοντας παράλληλα και µειώσεις στα κοστολόγια. «Η συνεργασία µε τους Ιταλούς µας έδωσε τη δυνατότητα να ενισχύσουµε τη θέση µας στις ζωοτροφές αγελαδοτροφίας και κονικλοτροφίας. Με τους ∆ανούς θα ενισχύσουµε τη θέση µας κυρίως στο κοµµάτι των ζωοτροφών για χοίρους και γουνοφόρα ζώα».

 

Εντός του µήνα οι εξελίξεις

Μέσα στις επόµενες εβδοµάδες θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία της DLG ώστε να «ανταποδώσει» την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Χαλκίδη και του επιτελείου του στην Κοπεγχάγη και συνεχιστούν οι επαφές. «∆εν υπάρχει κάτι οριστικό. Όµως έχουµε κάνει µια πρόταση και πιστεύουµε ότι θα υπάρξει θετική απάντηση. ∆ιάθεση για συνεργασία υπάρχει και µέσα στον επόµενο µήνα θα έχουµε εξελίξεις», σηµειώνει ο πρόεδρος της Ευρωφάρµ.

Ο ίδιος προσθέτει ότι οι ∆ανοί παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και στον γαλακτοκοµικό κλάδο και, υπό προϋποθέσεις, θα εξέταζαν ακόµα και την εξαγορά κάποιων µονάδων. «Τους ενδιαφέρει η ελληνική αγορά γάλακτος, όµως θέλουν πρώτα να δουν να σταθεροποιείται το θεσµικό πλαίσιο και το οικονοµικό περιβάλλον», σηµειώνει.

Διαβάστηκε 315 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις