Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 15:31

Επιμένει για κατερίνα, άντρους και έβερτ η Ένωση Κονσερβοποιών

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Επειδή την περίοδο αυτή οι παραγωγοί που πρόκειται να φυτεύσουν συμπύρηνα ροδάκινα επιλέγουν μεταξύ των ποικιλιών, η Η Ε.Κ.Ε. ενημερώνει ότι επιθυμητές ποικιλίες είναι οι ROMEA - KATHERINA – A37 – ANDROSS και EVERTS χωρίς να παραγνωρίζονται οι πολύ καλές προδιαγραφές και άλλων ποικιλιών όπως η FORTUNA, η LOADEL και η MYRIAM.

 

Ως προς την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει επάρκεια των ποσοτήτων της  KATHERINA με διαφαινόμενη υπερπροσφορά λόγω των πολλών νέων φυτειών που σύντομα μπαίνουν σε παραγωγή.

Αντίθετα η ANDROSS είναι σε τάση υποχώρησης με αποτέλεσμα η απορρόφηση της να είναι φέτος ομαλή. Άρα η συντήρηση της δυναμικής της ποικιλίας αυτής με νέες φυτείες είναι επιθυμητή.

Η ΕΚΕ υπενθυμίζει τέλος και πάλι την από 3.9.2013 ανακοίνωσή της για την ποικιλία EVERTS, ότι «Εκτιμάται ότι η τιμή της θα είναι κατά 10% υψηλότερη από τις λοιπές ποικιλίες και σε κάθε περίπτωση η διαφορά της θα είναι τουλάχιστον 3 λεπτά το κιλό».

 

Η πρόταση αυτή των ποικιλιών μεταξύ των άλλων επιδιώκει την ισορροπία στην προσφορά και ζήτηση του προϊόντος, ώστε να αποφεύγονται περίοδοι αφ’ ενός έλλειψης και αφ’ ετέρου υπερπροσφοράς.

Διαβάστηκε 260 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις