Κυριακή, 09 Ιουνίου 2013 17:07

Από τη Σχολή της Μίεζας στο Λύκειον των Αθηνών. Ενδιαφέρουσα ημερίδα στη Σχολή Αριστοτέλη

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα, με τίτλο "Αριστοτέλους Περίπατοι: Από την Σχολή της Μίεζας (Νάουσα) στο Λύκειον των Αθηνών", πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, στο πολιτιστικό κέντρο της σχολής Αριστοτέλους, ο όμιλος τουριστικής ανάπτυξης Νάουσας (ΟΤάν), σε συνεργασία με την πολιτιστική εταιρεία "Αριστοτέλης" και το δήμο μας.

Η αρχαιολόγος κ. Ευτυχία Λυγκούρη παρουσίασε - για πρώτη φορά εκτός Αθηνών - τα πορίσματα των ανασκαφικών ερευνών της: το 1996 διενήργησε τη σωστική ανασκαφή στο οικόπεδο της οδού Ρηγίλλης, που αποκάλυψε ερείπια παλαίστρας γυμνασίου των Αθηνών, το οποίο ταυτίζεται με το περίφημο λύκειον, το χώρο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε την περιπατητική του φιλοσοφία (335-323 π.Χ.).

Η καθηγήτρια φιλοσοφίας κ. Δήμητρα Σφενδόνη - Μέντζου, στην ομιλία της με τίτλο "Ο Αριστοτέλης σήμερα", τόνισε ότι η επίδραση της αριστοτελικής σκέψης είναι οικουμενική.

Κύριος στόχος της ημερίδας ήταν η προβολή της Νάουσας, που, μαζί με την Αθήνα, αποτελούν τις δύο πόλεις που δίδαξε ο μεγάλος φιλόσοφος.

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησε αρκετός κόσμος, καθώς και ο υπεύθυνος τουρισμού του δήμου μας, δημοτικός σύμβουλος κ. Γιαννούλης.

Γιώργος Αγγελιδάκης

Διαβάστηκε 119 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Είστε ευχαριστημένοι ή δυσαρεστημένοι από την "καλλικρατική" θητεία της δημοτικής αρχής της Βέροιας;