ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2014 17:52

Ένα μεγάλο εύγε στην εκκλησιαστική επιτροπή του Αγίου Πνεύματος που φρόντισε τον τάφο του αείμνηστου Επισμηναγού Προκοπίου Διδασκάλου στην κορυφή του Βερμίου!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Ανδρών επιφανών πάση γη τάφος, αναφέρει το γνωμικό των αρχαίων μας προγόνων και σίγουρα επαληθεύεται για τον αείμνηστο Επισμηναγό Προκόπιο Διδασκάλου που στα 41 του χρόνια πέταξε για την αιώνια ζωή, πέφτοντας στον βωμό του καθήκοντος, στις 16 Δεκεμβρίου του 1946, όταν το spitfire του, με το οποίο πετούσε σε αναγνωριστική αποστολή, συνετρίβη, λίγα μόλις μέτρα από την κορυφή του Βερμίου. Η σωρός του ανακαλύφθηκε μήνες αργότερα και ετάφη στον τόπο του δυστυχήματος, ο οποίος από τότε λέγεται ΄Αεροπόρος΄. Τον Σταυρό του και τις πέτρες που καλύπτουν την σωρό του διόρθωσαν οι φίλοι της εκκλησιαστικής επιτροπής του εξωκλησιού του Αγίου Πνεύματος και για την πράξη αυτή, τους πρέπει ένα μεγάλο εύγε. Ευχή θα είναι την καλοκαιρινή περίοδο να γίνει μια επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του ηρωικού Επισμηναγού και όπως έγραψα κατά το παρελθόν η διοίκηση της Β΄ΜΚΔ να φροντίσει ώστε να περιποιηθεί ο τάφος και ο περιβάλλων χώρος.

Θόδωρος Ελευθεριάδης

Διαβάστηκε 513 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2014 23:39 δημοσιεύθηκε από Στ. Μποζίνης

    Συμφωνώ οτι έπεσε στο καθήκον του. Τα περί ηρωικού όμως είναι άτοπα. Το 1946 ειχαμε εμφύλιο. Οι ¨από κάτω¨ δεν ειχαν αεροπλάνα. . Να μην ξύνουμε λοιπόν τις πληγές μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ