Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 17:16

Τάσος Καραμπατζός: «Συκοφαντικό και προσβλητικό σχόλιο που δημοσίευσε τοπική εφημερίδα, για τη συνεργασία του δήμου με τον Παντελή Βούλγαρη»

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή ανώνυμο και προσβλητικό σχόλιο που δημοσιεύθηκε σε στήλη τοπικής εφημερίδας για τη συνεργασία του Δήμου Νάουσας με τον διακεκριμένο σκηνοθέτη κ. Παντελή Βούλγαρη, αλλά και της σχετικής ερώτησης που τέθηκε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χαρίεσσας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι λυπηρό να δημοσιεύεται στον τύπο συκοφαντικό σχόλιο, κάποιου ή κάποιων, οι οποίοι πίσω από τον μανδύα της ανωνυμίας τους, προσβάλλουν σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού μας, όπως του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη κ. Παντελή Βούλγαρη. Η αγαστή συνεργασία του Δήμου μας με τον κ. Παντελή Βούλγαρη ξεκίνησε στα τέλη του 2011 με σκοπό την ανάδειξη του δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες» στα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας και ενός ντοκιμαντέρ. Αυτό, για κάθε καλόπιστο συμπολίτη μας είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός που τιμάει την ιστορία και τον πολιτισμό της Νάουσας και τους Ναουσαίους. Προσωπικότητες του βεληνεκούς του κ. Βούλγαρη είναι πολύ σημαντικό να έρχονται στη Νάουσα να βιώνουν τον πολιτισμό της και να βοηθούν στην περαιτέρω προβολή και ανάπτυξή του. Να πάψουμε λοιπόν να μεμψιμοιρούμε, γιατί τέτοιους λογικές σαν του κακόβουλου συντάκτη οδηγούν τη Νάουσα στην απομόνωση.  

Οφείλω λοιπόν με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας και την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνω τα εξής:     

Ο Δήμος μας στα πλαίσια αυτά, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ.απόφ.32/30-1-2012), αποφάσισε να καλύψει το κόστος φιλοξενίας στη Νάουσα του κ. Παντελή Βούλγαρη και του κινηματογραφικού συνεργείου του την περίοδο από 5-2 έως 28-2-2012 με σκοπό την προβολή της Νάουσας μέσα από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας του, όπως το περιγράφει στην από 24-11-2011 επιστολή του προς τον Δήμαρχο.

Ταυτόχρονα με τα γυρίσματα της ταινίας, το συνεργείο του κ. Βούλγαρη ανέλαβε να κινηματογραφήσει το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», σε όλα τα στάδια και στους φυσικούς χώρους του (ντύσιμο, μάζεμα, προσκύνημα, χοροί κλπ.), ώστε στη συνέχεια με την κατάλληλη επεξεργασία να ψηφιοποιηθεί (σε μορφή DVD) και να παραχωρηθεί στο Δήμο μας, με σκοπό να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες προβολής της Νάουσας και του εθίμου (τηλεοπτικά κανάλια, διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ.). Επίσης αυτό το οπτικοακουστικό υλικό θα αποτελέσει το βασικό υλικό τεκμηρίωσης της πρότασης του Δήμου μας, ώστε να  υποβληθεί στην UNESCO, μαζί με τη σχετική μελέτη που ανέθεσε ο Δήμος μας στο ΑΠΘ και την εκπόνησή της ανέλαβαν πανεπιστημιακοί με επικεφαλής την καθηγήτρια κ. Ελεονόρα Σκουτέρη και με στόχο την κατοχύρωση-προστασία του δρώμενου. Δυστυχώς, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της αδυναμίας να καλυφθεί ο προϋπολογισμός των 400.000 ευρώ, η ταινία δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Ωστόσο, από τον κ. Βούλγαρη καταβάλλονται προσπάθειες να εξευρεθούν χορηγοί για να ολοκληρωθεί η παραγωγή της ταινίας. Το ψηφιοποιημένο υλικό βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και σύντομα θα παραδοθεί στο Δήμο μας. Επομένως, τα όσα αναφέρονται στο κακόηθες σχόλιο, είναι το λιγότερο συκοφαντικά.   

Η συνολική δαπάνη φιλοξενίας (διατροφή, διατροφή, χρήση αίθουσας εκδηλώσεων, γραφείων κλπ.) του δεκαπενταμελούς συνεργείου ανήλθε στο ποσό των 14.984,99 ευρώ, και καταβλήθηκε από το Δήμο στη Δημοτική Επιχείρηση-ξενοδοχείο «Βέρμιον» με νόμιμη διαδικασία, με απόλυτη διαφάνεια και με την έγκριση του εντάλματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο (αρ.εντάλματος 00128/1-6-2012). Τα δε έξοδα και οι αμοιβές του συνεργείου πληρώθηκαν από τον κ. Βούλγαρη. Επομένως,  όχι μόνο δεν έγινε κατασπατάληση χρημάτων του Δήμου, όπως με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς αναφέρει η εφημερίδα στο ανώνυμο σχόλιο της, αλλά αντίθετα, τα χρήματα αυτά του Δήμου ξαναγύρισαν και στήριξαν την ίδια την Δημοτική μας Επιχείρηση και τους εργαζόμενους της και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη καμπή.

Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι μέσα από το συκοφαντικό και προσβλητικό σχόλιο που δημοσίευσε τοπική εφημερίδα, για προσωπικούς και κακόβουλους σκοπούς,  προσπάθησαν να απαξιώσουν, να συκοφαντήσουν και να λοιδορήσουν τη συνεργασία του Δήμου μας με τον καταξιωμένο δημιουργό κ. Παντελή Βούλγαρη.

Στη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας είναι πολύ εύκολο για ορισμένους, κρυπτόμενοι πίσω την ύποπτη και σκόπιμη ανωνυμία τους και τα ηλεκτρονικά μέσα, να επικρίνουν αδιακρίτως και ψευδώς τα δημόσια πρόσωπα. Το «μαζί τα φάγατε…» είναι πολύ σκληρό. Αυτό δυστυχώς πουλάει. Η «λάσπη στον ανεμιστήρα» λερώνει εύκολα, αλλά δύσκολα ξεπλένεται. Το ή τα πρόσωπα θα αποκαλυφθούν σύντομα και η αλήθεια  θα λάμψει. Όμως για ζητήματα χρηστής οικονομικής διαχείρισης και διαφάνειας, επιτέλους ο κάθε κατεργάρης θα πρέπει να καθίσει στον πάγκο του, γι’ αυτό  σε ό,τι με αφορά επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα, προστατεύοντας την αλήθεια, την προσωπική μου αξιοπρέπεια, αλλά και το αναγνωρισμένο ήθος του μεγάλου μας σκηνοθέτη κ. Παντελή Βούλγαρη.  

Πρέπει επιτέλους να δοθεί τέλος στη διασπορά λάσπης με ανώνυμα σχόλια, πράξη που δεν αρμόζει στην ιστορία και τον πολιτισμό της Νάουσας.

Διαβάστηκε 371 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με τις απολύσεις σε δημοτική αστυνομία και σχολικούς φύλακες;