Σάββατο, 06 Ιουλίου 2013 20:34

Τάσος Καραμπατζός προς τους ομογενείς βουλευτές: ΄Στηρίξτε το αίτημα μας για ίδρυση σχολής αριστοτελικής φιλοσοφίας στη Νάουσα΄

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στη Σχολή του Αριστοτέλη, λίγο έξω από τη Νάουσα, περιηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουλίου οι ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές, μέλη της "Παγκόσμιας Δια-Κοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού», Πα.Δ.Ε.Ε. («World Hellenic Inter-parliamentary Association, W.H.I.A)  συμμετέχοντας στον «Πολιτιστικό Περίπατο στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου» που διοργάνωσει προς τιμή τους το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» (ΔΙ.Κ.Α.Μ.)  του Α.Π.Θ. Στο πολιτιστικό κέντρο της Σχολής τους βουλευτές και τους γερουσιαστές καλωσόρισαν ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, η βουλευτής κ. Μπατσαρά, ο αντιπρύτανης του Α.Π.Θ κ. Παντής και ο αιδεσιμολογιώτατος π. Αθανάσιος Νίκου,  που εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα. 

Ο καθηγήτρια του Α.Π.Θ κ. Σφενδόνη έκανε την κεντρική ομιλία με θέμα: "Αριστοτέλης ο οικουμενικός φιλόσοφος" είναι ακολούθησε η προβολή του φιλμ του Πέτρου Ολάγια για την Σχολή και ξενάγηση στον χώρο της Σχολής από τον αρχαιολόγο κ. Γιώργο Μάλλιο.

Ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός ζήτησε από τον πρόεδρο της παγκόμιας διακοινοβουλευτικής ένωσης Ελληνισμού κ. Γιάννη Πανταζόπουλο και τους παρευρισκόμενους ομογενείς πολιτικούς να στηρίξουν το αίτημα του δήμου Νάουσας για την ίδρυση σχολής αριστοτελικής φιλοσοφίας στη Νάουσα."Σε τέτοιες δύσκολες εποχές ο πολιτισμός είναι ο πυλώνας διεξόδου από την οικονομική κρίση" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. δήμαρχος.

Ο αντιπρύτανης του Α.Π.Θ κ. Παντής είπε ότι σύντομα θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τον δήμο Νάουσας για την συνεργασία στον τομέα εξειδικευμένων προγραμμάτων δια βίου μάθησης στον δήμο.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο βουλευτής κ. Γιοβανόπουλος. Ακολούθως οι ομογενείς πολιτικοί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία μετέβησαν στην Βεργίνα, ενώ αύριο θα επισκεφθούν τα Στάγειρα της Χαλκιδικής, πατρίδα του Αριστοτέλη.

Παρακολουθείστε 10λεπτο video και φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Διαβάστηκε 141 φορές

VIDEO Gallery

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με τις απολύσεις σε δημοτική αστυνομία και σχολικούς φύλακες;