Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 11:13

Φωτισμός, οδόστρωμα και αυτοκίνητα εξυπηρέτησης. Αιτήματα του εμπορικού κόσμου από τον δήμο Βέροιας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τέσσερα θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο της Βέροιας σε σχέση με την πόλη και τη λειτουργία της, έθεσαν προ καιρού στη δήμαρχο Βέροιας τα μέλη του δ.σ. του συλλόγου. Την Τρίτη ο εμπορικός σύλλογος επανήλθε με επιστολή του και ζητά εκ νέου από τη Χαρούλα Ουσουλτζόγλου να ασχοληθεί με τα προβλήματά τους και να τα εξετάσει δίνοντας κάποιες λύσεις.

Στη νέα του επιστολή το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρει:

 

«Αγαπητή κυρία Δήμαρχε.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2013 σας είχαμε επιδώσει έγγραφο του Συλλόγου μας με 5 δέματα, που απασχολούν τον Εμπορικό Κόσμο της πόλης μας, με σχόλια και προτάσεις για την επίλυσή τους.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένα από αυτά δεν «προχώρησε».

Για τον λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε να σας υποβάλλουμε πάλι τα θέματα αυτά με την παράκληση να τα αξιολογήσετε και οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες να προχωρήσουν με τη σειρά, και σε σύντομο πλέον χρόνο, στην επίλυση τους:

1ο Θέμα. Φωτισμός της αγοράς. Ο νέος φωτισμός που χρησιμοποιήθηκε για την εξοικονόμηση ενέργειας αποδείχτηκε ανεπαρκής. Η αγορά δεν φωτίζεται πλέον όπως πριν Είμαστε υπέρ των λαμπτήρων οικονομίας αλλά εδώ μάλλον έγινε λάθος υπολογισμός στην φωτεινότητα των συγκεκριμένων λαμπτήρων. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε κάπου αλλού και να τοποθετηθούν οι ίδιοι που υπήρχαν μέχρι να μπορέσετε να τους αντικαταστήσετε με νέους ανάλογης και αντίστοιχης απόδοσης για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα φωτισμού της αγοράς. Σας ενημερώνουμε ότι οι λαμπτήρες, στους δημοτικούς φανοστάτες της οδού Βικέλα και σε άλλα σημεία της Αγοράς, δεν ανάβουν και θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα για λόγους ασφαλείας αλλά και αισθητικούς.

 

2ο Θέμα. Το οδόστρωμα στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο. Σε αρκετά σημεία το οδόστρωμα ταλαιπωρεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της αγοράς μας. Οι καταστηματάρχες καθημερινά εισπράττουν τη δυσαρέσκεια και τα σχόλια αυτών που ταλαιπωρούνται. Είναι πολύ σημαντικό ο πεζόδρομος της αγοράς να είναι βατός χωρίς κακοτράχαλα και φθαρμένα σημεία.

 

3ο Θέμα. Δημοτική Αστυνομία. Αναγνωρίζουμε ότι το έργο της είναι πολύ δύσκολο όταν δεν πρέπει να δημιουργεί αντιπάθειες. Εμείς θα στηρίζουμε το νόμιμο έργο της Θέλουμε να υπάρχει επιείκεια προς τους καταστηματάρχες που δείχνουν και έχουν διάθεση συνεργασίας αλλά να μην γίνονται τα «στραβά μάτια» σε κανέναν. Όταν δε η διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης δεν υπάρχει να μην υπάρχει και επιείκεια.

 

4ο Θέμα. Αυτοκίνητα εξυπηρέτησης στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο. Το ωράριο που επιτρέπει στα αυτοκίνητα εξυπηρέτησης της αγοράς να συνεχίσει να ισχύει ως τις 10:30. Τις μέρες που η αγορά είναι κλειστή, τα απογεύματα να δοθεί η δυνατότητα στους καταστηματάρχες (αφού εφοδιαστούν νόμιμα από τον Δήμο με τηλεχειριστήρια) να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο μαγαζιά τους σε συγκεκριμένο ωράριο από τις 17:00-20:00, καθώς επίσης τις Κυριακές από τις 11:00-14:00. Για να μπορούν να γίνονται εφοδιασμοί, ξεστοκαρίσματα, αλλαγές βιτρινών κλπ. Παράλληλα ζητάμε την αυστηρή αστυνόμευση για την παράνομη και συστηματική στάθμευση «κάποιων» μέσα στον πεζόδρομο της αγοράς όταν αυτή είναι κλειστή.

θα είμαστε σε αναμονή....

Με εκτίμηση

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΑΘΗΝΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ – ΤΣΙΠΟΥΡΙΔΟΥ

Διαβάστηκε 58 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με τις απολύσεις σε δημοτική αστυνομία και σχολικούς φύλακες;