Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 12:18

Κάθετα αντίθετοι σε κινητικότητα και απολύσεις οι δημοτικοί αστυνόμοι και σχολικοί φύλακες της Νάουσας.Video

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάθετα αντίθετοι στην απόφαση της κυβέρνησης για απολύσεις και κινητικότητα δήλωσαν το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου οι 7 σχολικοί φύλακες και οι 7 δημοτικοί αστυνόμοι που υπηρετούν στον δήμο Νάουσας, σε συνέντευξη που παραχώρησαν, παρουσία του δημάρχου κ. Καραμπατζού και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Παπαδόπουλου.

Ο  κ. Καραμπατζός τόνισε ότι σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνόμοι επιτελούν σημαντικό έργο στον δήμο. «Ως δήμος με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Νοέμβριο σταθήκαμε αντίθετοι σε κάθε μορφή απόλυσης και κινητικότητας των υπαλλήλων μας. Οι θέσεις των 7 σχολικών φυλάκων καταργούνται άμεσα, από την ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ αυτές της δημοτικής αστυνομίας από τις 23 Σεπτεμβρίου. Το νομοσχέδιο αυτό είναι άθλιο και διαλύει την τοπική αυτοδιοίκηση. Έχω πληροφορίες ότι θα το καταψηφίσουν βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. δήμαρχος.

Ο εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων κ. Θανάσης Λιόλιος αναφέρθηκε στο ιστορικό του θεσμού. «Λειτουργούμε από το 2001. Είχαμε συμβάσεις μέχρι το 2006, όταν και γίναμε αορίστου χρόνου με τον νόμο Παυλόπουλου. Η αρχική μας επιλογή έγινε με μόρια (άνεργοι, πολύτεκνοι κ.α.) ενώ μονιμοποιηθήκαμε με κριτήρια ΑΣΕΠ. Φυλάμε τα σχολικά κτίρια της Νάουσας, κυρίως τις απογευματινές ώρες, αλλά και τους μαθητές από τους γνωστούς κινδύνους. Εθελοντικά επίσης ασχολούμαστε με τις μικροεπισκευές των κτιρίων και το πράσινο» τόνισε ο κ. Λιόλιος.

Ο εκπρόσωπος των δημοτικών αστυνόμων κ. Παναγιώτης Θεοδωρίδης, τόνισε ότι όλοι οι δημοτικοί αστυνόμοι (σ.σ. 1 Τ.Ε και 6 Δ.Ε.) έχουν μπει μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι με οποιαδήποτε κινητικότητα και διαθεσιμότητα. Απαιτούμε σεβασμό, Μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχουν απολυθεί 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Θα κάνουμε κατά τόπους κινητοποιήσεις για να ενημερώσουμε τους πολίτες, καθώς και δικαστικούς αγώνες. Η κυβέρνηση καταπατά το Σύνταγμα. Οι δήμοι μας στηρίζουν. Ήρθε με αξιοπρέπεια σε αυτή τη θέση και αν χρειαστεί θα φύγουμε με αξιοπρέπεια» είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Θεοδωρίδης είπε επίσης ότι έχουν επικοινωνήσει με τους τοπικούς βουλευτές της Ημαθίας, ευελπιστώντας ότι θα σεβαστούν την ανθρώπινη οντότητα και αξιοπρέπεια τους.

Ο αντιδήμαρχος δημοτικής τάξης κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι δημοτικοί αστυνόμοι, τονίζοντας ότι είναι στο πλάι τους.

Διαβάστηκε 234 φορές

VIDEO Gallery

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με τις απολύσεις σε δημοτική αστυνομία και σχολικούς φύλακες;