Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 21:49

Λαπαβίτσας από τη Βέροια. Δύσκολος ο Ιούνιος. Ετυμηγορία αν δεν επιτραπεί η εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα μπορεί να σταθεί μια χαρά στα πόδια της εκτός Ε.Ε.

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Έναν πολύ δύσκολο Ιούνιο για τη χώρα, την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας, σε συνέντευξη τύπου το βράδυ του Σαββάτου στη Βέροια. «Ο κόσμος είπε ‘ναι’ στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά εκλέχθηκα περιδιαβαίνοντας την Ημαθία μιλώντας γι’ αυτό το πρόγραμμα. Στην περίπτωση που τον Ιούνιο δεν αρχίσει να εφαρμόζεται, πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε λαϊκή ετυμηγορία», σημείωσε ο βουλευτής. Ερωτηθείς αν εννοεί εκλογές, επανέλαβε τη λέξη ‘ετυμηγορία’, δηλώνοντας σε άλλο σημείο της συνέντευξης υπέρμαχος του δημοψηφίσματος. Απαντώντας για τη δική του στάση μετά τον Ιούνιο εντός του συνασπισμού στην περίπτωση που δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι θα αποφασίσει όταν έλθει εκείνη η ώρα.

 

Δραχμή και βελούδινη έξοδος

Ο κ. Λαπαβίτσας σε άλλα σημεία της συνέντευξής του τόνισε ότι η χώρα θα μπορέσει «μια χαρά να σταθεί στα πόδια της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης», μέσω μιας ‘βελούδινης’ εξόδου και υπό τη συναίνεση της κοινωνίας. «Ούτε θα καταστραφούμε ούτε θα διαλυθούμε. Σε συνδυασμό με αλλαγή της δομής της ελληνικής οικονομίας, η έξοδος από την Ε.Ε. με διαγραφή του χρέους θα σημάνει μείωση της ανεργίας, ανάκαμψη της αλυσίδας των οικονομικών δραστηριοτήτων στην εγχώρια αγορά και μάλιστα πολύ σύντομα. Χωρίς μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλη οδυνηρή πρώτη περίοδο. Σε 3-4 μήνες μπορούμε να μπούμε σε ρυθμούς ανάκαμψης, όπως δείχνει και η ιστορία σε άλλες περιπτώσεις», σημείωσε, σχολιάζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για πάγιες προσωπικές του απόψεις.

Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με τις θέσεις του υπέρ της δραχμής, ο βουλευτής Ημαθίας τόνισε ότι θέση του είναι η έξοδος της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση και όχι από την Ε.Ε. «Είναι ο μόνος τρόπος να σηκώσουμε κεφάλι. Η νομισματική ένωση έχει αποτύχει για τη χώρα μας», είπε.

 

Μιλώντας για θέματα της Ημαθίας ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε μεταξύ άλλων:

Νοσοκομείο Νάουσας. Πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία ως νοσοκομείο. Η ιστορία και η παράδοση δεν αγοράζονται. Με τα σημερινά στοιχεία που μου παρουσίασαν οι εργαζόμενοι έχω βαθιά ανησυχία ότι θα πάψει να λειτουργεί. Ωστόσο εμείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα εργαστούμε με νύχια και με δόντια κατά αυτής της προοπτικής. Παράλληλα όμως, πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια πράγματα σε συνάρτηση με το νοσοκομείο Βέροιας και να βρούμε τον κοινό τόπο.

Βιομηχανία Ζάχαρης. Με τα 8,5 εκατ. του δανείου πετύχαμε τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και την τευτλοπαραγωγή. Υπάρχει κακοδιοίκηση και συσσωρευμένα χρέη στη βιομηχανία. Με συστηματική αναδιάρθρωση θα σταθεί στα πόδια του το Πλατύ για να ακολουθήσουν και τα άλλα εργοστάσια.

 

Εμπάργκο: Υπάρχει δυνατότητα άρσης. Πιέζουμε. Δεν είναι τελείως αρνητικά τα δικά μου μηνύματα.

Διαβάστηκε 222 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλά για την παραμονή στο ευρώ. Ο Κώστας Λαπαβίτσας υποστηρίζει το σχέδιο της δραχμής. Ποιος πιστεύετε ότι έχει δίκιο;