Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 12:27

Διάθεση συνεργασίας εμπορικού-καφετεριών για τα τραπεζοκαθίσματα. Προτείνουν υαλοφράχτες για τη μη εξάπλωση των μαγαζιών στην αγορά

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη διάθεσή τους για μια όμορφη συνεργασία, γεγονός που θα επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα για τους ίδιους και την πόλη της Βέροιας, διατράνωσαν το βράδυ της Τετάρτης τα δ.σ. Εμπορικού Συλλόγου και Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σε συνάντησή τους στο ‘Σταρ’, ειδικά για το θέμα το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων.

Ο εμπορικός σύλλογος εξέφρασε τη θετική του στάση απέναντι στην ποικιλομορφία καταστημάτων μέσα στην αγορά, κάτι που δίνει φως, κίνηση και ζωή στην πόλη, και δήλωσε πως δεν έχει σκοπό να προβεί σε καταγγελίες πλήττοντας τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Τόνισε όμως πως πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και σεβασμός μεταξύ των καταστημάτων ώστε να επιτευχθεί αρμονική  συνεργασία, με κύριο μέλημα την εύκολη διέλευση πολιτών στις βιτρίνες των μαγαζιών και τη μη παρεμπόδιση της δουλειά τους από τα τραπεζοκαθίσματα.

Τα μέλη του σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τόνισαν ότι, αν και ο σύλλογος μετρά λίγους μήνες από την ίδρυση του, προέβη σε αλλαγές του κανονισμού λειτουργίας των καταστημάτων, το οποίο περιλαμβάνει πλέον και αποφάσεις σχετικές με το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων. Σκοπός του σωματείου είναι ο έλεγχος των ορίων για κάθε μαγαζί, η εύρυθμη λειτουργία όλων των καταστημάτων μέσα στην αγορά της πόλης, ο θεμιτός ανταγωνισμός μεταξύ τους και η παύση της ασύστολης συμπεριφοράς των ιδιοκτητών. Το σωματείο ενημέρωσε επίσης πως έχει ήδη ζητήσει από το δήμαρχο να βρεθεί λύση ως προς τον καθορισμό ορίων μεταξύ μαγαζιών, προτείνοντας διαγραμμίσεις που καθιστούν ευκολότερο τον έλεγχο. Οι προτάσεις του σωματείου στάλθηκαν στην αστυνομία και την τροχαία και κοινοποιήθηκαν στον δήμο Βέροιας.

 

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στην εκπομπή ‘Επί Τύπου και Τόπου’ του Ράδιο Τύπος FM, οι πρόεδροι των δύο σωματείων Αθηνά Τσιπουρίδου και Κώστας Σαμανίδης αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη ψήφισης και εφαρμογής του κανονισμού πεζοδρομίων από τον δήμο που να καλύπτει όλες τις πλευρές, και πρότειναν την τοποθέτηση υαλοφρακτών για την αποφυγή της εξάπλωσης των τραπεζοκαθισμάτων, σε συνδυασμό με την καλύτερη αστυνόμευση.

Διαβάστηκε 379 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις