Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 13:27

Δίκυκλα, η εστία παραβατικότητας του ΚΟΚ στην Ημαθία!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για μια ακόμη φορά, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Τροχαίας Ημαθίας, τα δίκυκλα ήταν οι πρωταθλητές των παραβάσεων του ΚΟΚ στην περιφερειακή μας ενότητα, αφού σε 212 ελέγχους διαπιστώθηκαν 45 παραβάσεις, ποσοστό δηλαδή 20% των ελεγχθέντων! 

Στέρηση άδειας οδήγησης, κράνους και ασφαλιστηρίου οι πρώτες σε βαθμό παραβάσεις. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει ως κοινωνία να συμμορφωθούμε στους κανόνες οδικής ασφάλειας, γιατί η μη τήρηση τους κυριολεκτικά...σκοτώνει!

Πολλοί λένε και τι θα γίνει αν οδηγώ μοτοσυκλέτα χωρίς κράνος; Εγώ θα πάθω κακό, όχι οι άλλοι. Ε δεν είναι έτσι, αφού υπάρχουν χιλιάδες περιστατικά με  τεράστιο κόστος νοσοκομειακής περίθαλψης, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Πριν από λίγες υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες ενός τροχαίου ελέγχου σε δικυκλιστή, ο οποίος αφού απαντούσε αρνητικά σε όλες τις ερωτήσεις του αστυνομικού ( για δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια) ερωτηθείς γιατί δεν φέρει κράνος , του απάντησε. "Κράνος έχω στο σπίτι μου, να το φέρω να σας το δείξω"!

Αν όμως, ο μη γένοιτο, συμβεί κάποιο ατύχημα είναι σίγουρο ότι το κράνος θα τον προστατέψει μόνο αν το φορά και όχι αν το..φυλάει στην κρεβατοκάμαρα του !

 

 

 

Διαβάστηκε 151 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 19:47 δημοσιεύθηκε από Μέμος Βλάχος

    Κάποιοι , προφανώς άσχετοι με τον χώρο του μοτοσυκλετισμού αλλά και με τις ανάγκες του κόσμου για φτηνή μετακίνηση, έχουν γανιάσει να παπαγαλίζουν το πόσο αναγκαίο είναι το κράνος (ειδικά σε περίοδο κάυσωνα...). Φαντάζομαι μόνο για να δώσουν μια politically correct δόση στο site-blog-οτιδήποτε μπορεί να αρθογραφούν , μόνο για να δείξουν την όποια εύκαιρη και εύκολη πίστη τους στο καθεστώς του επιλεκτικού ελέγχου και γρήγορου εισπρακτικού χαρακτήρα των οποίων ελέγχων.
    Ντροπή σε όλους όσους δαιμονοποιούν με κάθε ευκαιρία κάποιον που βγήκε στην Νάουσα χωρίς κράνος, αλλά τηρούν νεκρική σιγή για ουσιαστικής σημασίας ελέγχους που δεν γίνονται ποτέ, όπως έλεγχο αδειών κυκλοφορίας ηλικιωμένων , παράνομου παρκαρίσματος, γενικής οδηγηκής συμπεριφοράς ή κ , γιατί όχι, ζώνης ασφαλέιας σε οδηγούς αυτοκινήτων.
    Το αβδομαδιαίο δελτίο της τροχαίας προφανώς είναι ρατσιστικό γιατί δεν γράφει πόσοι έλεγχοι έγιναν στα άνωθεν παραπτώματα από οδηγούς Ι.Χ. και απλά , όπως πάντα, επικεντρώνεται σε μοτοσυκλετιστες. Στην μάστιγα του τόπου, και κατ'εσάς κύριε (χμμμ) Ελευθεριάδη....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πιστεύετε ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές, τον Μάιο του 2014, πρέπει να γίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρίς χρίσματα, για μεγαλύτερη αποπολιτικοποίηση της διαδικασίας;