Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 21:39

Με λαμπρότητα πανηγύρισε το Πολυδένδρι την εύρεση του Τιμίου Σταυρού που φύτεψε σε κορμό δένδρου ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με λαμπρότητα και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα, πανηγύρισε το Πολυδένδρι, την Πέμπτη 8 Αυγούστου την εύρεση του Τιμίου Σταυρού που φύτεψε σε δένδρο της περιοχής, 250 χρόνια πριν, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

Πλήθος πιστών, μεταξύ τους και η καταγόμενη  από το Πολυδένδρι βουλευτής κ. Γεωργία Μπατσαρά, προσκύνησαν τον  σιδερένιο Σταυρό του πατροκοσμά, ο οποίος θαυματουργικά βρέθηκε όταν κόπηκαν κορμοί του υπεραιωνόβιου δένδρου και κάηκαν σε τζάκι, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμονας ανακοίνωσε ότι το Πολυδένδρι θα πανηγυρίζει κάθε χρόνο στις 8 Αυγούστου την εύρεση του, καθώς και τη μνήμη του Αγίου νεομάρτυρα Νικολάου Κοκοβίτη, που κατάγεται από το χωριό (την παλιά Κόκοβα), ο οποίος καρατομήθηκε μαζί με τους υπολοίπους 1240 Αγίους Νεομάρτυρες της Νάουσας τον Απρίλιο του 1822 από τους Τούρκους.

Κατά την παράδοση ο Άγιος Νεομάρτυρας Νικόλαος περπάτησε ακέφαλος 100 μέτρα στο «Κιόσκι» της Νάουσας και το γεγονός θορύβησε τον σφαγέα Μεχμέτ Εμίν (Εμπού Λουμπούτ) Πασά, ο οποίος έπαψε τη σφαγή.

Διαβάστηκε 173 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πιστεύετε ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές, τον Μάιο του 2014, πρέπει να γίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρίς χρίσματα, για μεγαλύτερη αποπολιτικοποίηση της διαδικασίας;