Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 07:51

Επιστροφή του εργολάβου στη γέφυρα Κούσιου!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την ακύρωση της έκπτωσης του εργολάβου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας το βράδυ της Τετάρτης, εξασφαλίζοντάς του ένα επιπλέον ποσό κοντά στα 500.000 ευρώ για την κατασκευή των ικριωμάτων της γέφυρας Κούσιου.

 

Εισήγηση μη έκπτωσης του εργολάβου από το έργο της γέφυρας Κούσιου έκανε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης, στη βάση σχετικής γνωμοδότησης του τεχνικού συμβουλίου της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας και ειδικού νομικού που ρωτήθηκε σχετικά.

Θυμίζουνε ότι με απόφαση του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Βέροιας ο εργολάβος της γέφυρας είχε κηρυχθεί έκπτωτος τον περασμένο Ιούνιο (παρά τις προφορικές μου αντιρρήσεις, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης). Από τη διοίκηση εκτιμάται ότι η απόφαση αυτή θα βαρύνει τον δήμο με μεγάλα ποσά και πολύ χαμένο χρόνο για τη συνέχιση και περαίωση του έργου.

Εκπροσωπώντας την ανάδοχο εταιρεία ο δικηγόρος κ. Κοττίδης τόνισε ότι επιθυμία της εταιρείας είναι η εκτέλεση του έργου, στο πλαίσιο της νομιμότητας όμως.

Μοίρασε στους δημοτικούς συμβούλους υπόμνημα με τη θέση της εταιρείας και έκανε λόγο για καθυστερήσεις για λόγους που δεν ευθύνεται η ανάδοχος.

 

«Αν εκπέσει η ανάδοχος, θα προκληθεί ζημιά στον δήμο, τους δημότες και θα καθυστερήσει πάρα πολύ το έργο», είπε κλείνοντας ο κ. Κοττίδης.

Διαβάστηκε 172 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Λόγω των συγκυριών στην πολιτική πιστεύετε ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει να συμμετέχουν μόνον νέα (για πρώτη φορά) πρόσωπα στην πολιτική σκηνή;