Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 14:16

Ο στεφανιογράφος, τα ΄κολλήματα΄ και η αρνητική στάση του ιατρικού κόσμου

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σε ένα τυπικό ζήτημα και έναν γιατρό ‘κολλάει’, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το θέμα του στεφανιογράφου στο νοσοκομείο Βέροιας. Το μεν πρώτο θέμα είναι τυπικό (με τη Siemens) και προφανώς θα ξεπεραστεί. Από την άλλη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και γιατρός έχει βρεθεί, έρχεται από τον Έβρο και θα λειτουργεί εδώ για κάποιες μέρες της εβδομάδας.

Το μεγάλο θέμα, όμως, αυτό που κάνει γιατρούς και μη να είναι από απαισιόδοξοι έως αρνητικοί στη λειτουργία του στεφανιογράφου, είναι η ανάγκη παρουσίας καρδιοχειρουργικής κλινικής σε χώρο όπου λειτουργεί στεφανιογράφος. Αν αυτό ισχύει, φυσικά δεν γνωρίζουμε εμείς πόσο εύκολα ξεπερνιέται.

Το ζήτημα είναι ότι αν λειτουργήσει ο στεφανιογράφος θα δώσει μεγάλη ώθηση στο νοσοκομείο Βέροιας και θα βοηθήσει πολλούς ασθενείς σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Και το ερώτημα, αν γι’ αυτή την προοπτική, οι επιφυλάξεις ουκ ολίγων τοπικών γιατρών διαπνέονται από πραγματικά στοιχεία ή φαινόμενα ανταγωνισμού (ή και συμφέροντα;), που δεν είναι διόλου αμελητέα και ασυνήθη στον χώρο της υγείας.

Θα επανέλθουμε.

Διαβάστηκε 250 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις