Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 22:01

Αύξηση στα τέλη υπερκατανάλωσης του τιμολογίου της ΔΕΥΑΝ.Video με την εισήγηση του κ. Βασιλείου

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το σημαντικότερο θέματα της ατζέντας της ημερήσιας διάταξης υπήρξε η αύξηση στα τέλη υπερκατανάλωσης του τιμολογίου της ΔΕΥΑΝ, τα πάγια του οποίου παραμένουν τα ίδια, όπως εισηγήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης-αποχέτευσης της Νάουσας κ. Γιώργος Βασιλείου.

Το πλαφόν υπερκατανάλωσης αυξάνεται για τα εντός σχεδίου οικιακά τιμολόγια από 8 ευρώ (ανώτατη προηγούμενη τιμή) στα 15 ευρώ σε κάθε έκδοση τιμολογίου, ενώ η δωρεάν υπερκατανάλωση άνω των 25 κ.μ από το 85% πέφτει στο 50%.Αμετάβλητο παραμένει το τιμολόγιο για τα εκτός σχεδίου οικιακά τιμολόγια, ενώ σημαντικές είναι οι αυξήσεις στην υπερκατανάλωση στις επαγγελματικές παροχές ( καφέ, πλυντήρια αυτοκινήτων κ.α) όπου η υπερκατανάλωση θα κοστίζει πενήντα ευρώ το τετράμηνο(μετά το 50% της κάλυψης του παγίων των κυβικών μέτρων).

Στις τοπικές κοινότητες των  δημοτικών διαμερισμάτων Ανθεμίων και Ειρηνούπολης το πάγιο ανέρχεται στα 70 ευρώ τον χρόνο. Όπως δήλωσε ο κ. Βασιλείου η αύξηση στην υπερκατανάλωση γίνεται για να καλύψει ποσό 250.000 ευρώ που θα απαιτηθεί για την ηλεκτροδότηση των υδραγωγείων των πεδινών οικισμών, καθώς και του βιολογικού σταθμού του δήμου, η δαπάνη των οποίων μεταφέρεται από τους δήμους στις ΔΕΥΑ.

(δείτε video με την εισήγηση του προέδρου της ΔΕΥΑΝ).

Διαβάστηκε 997 φορές

VIDEO Gallery

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2014 11:16 δημοσιεύθηκε από Γεωριαδης Σταυρος

    Αγαπητέ Θόδωρε
    Στην προσπάθεια την οποία κάνεις για δίκαια και αντικειμενική ενημέρωση θα ήθελα να σου ζητήσω να κάνεις μια διόρθωση στο άρθρο σου σε ότι αφορά τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΥΑΝ. Το κόστος των 250.000 ευρώ θα το επιβαρυνθούν στην ουσία όσοι καταστηματάρχες κάνουν υπερκατανάλωση στην Νάουσα και όλοι οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων με αύξηση στα 70 ευρώ από 50 που είναι μέχρι σήμερα. Δηλαδή με λίγα λόγια 40 % αύξηση στα πάγια όλων των κατοίκων που μένουν στα χωριά. Επομένως τα πάγια δεν παραμένουν τα ίδια όπως αναφέρεις στο άρθρο σου και επίσης στις τοπικές κοινότητες των δημοτικών διαμερισμάτων Ανθεμίων και Ειρηνούπολης το πάγιο ΔΕΝ ανέρχεται στα 70 ευρώ τον χρόνο αλλά αυξάνεται κατά 40 % από 50 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.
    Ευχαριστώ

    Γεωργιάδης Σταύρος
    Πρόεδρος Τ.Κ. Χαρίεσσας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις