Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 21:22

Δημήτρης Χριστοφορίδης: «Οι μικρές ηλικίες πρέπει να τραβήξουν τα βλέμματα όλων»

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο προπονητής των Εφήβων της Βέροιας, Δημήτρης Χριστοφορίδης, μίλησε στο newsacademies.gr για τη μέχρι τώρα καλή πορεία των Κ-17 στο πρωτάθλημα της Superleague, αλλά και για την βαρύτητα που θα πρέπει να δώσουν οι ΠΑΕ στις μικρές ηλικίες:

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να ήμασταν και αλλιώς από τη στιγμή που η ομάδα έχει ξεκινήσει τόσο καλά στο πρωτάθλημα. Σε μία τέτοια ομάδα όπως είναι η Βέροια το ψυχολογικό κομμάτι είναι αρκετά σημαντικό και υπάρχει μεγάλη δίψα από τα παιδιά για τη διάκριση και το βήμα παραπάνω, χωρίς όμως αυτό να είναι αυτοσκοπός. Εμάς μας ενδιαφέρει να βγάλουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα είναι σε θέση στο μέλλον να κάνουν τη διαφορά και να προχωρήσουν. Πρωτεύον στόχος για εμάς αυτός είναι, να φτιάξουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα και όχι μόνο. Τώρα αν έρθει η πρώτη ή η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα θα είναι ακόμη καλύτερο για εμάς».

Όσον αφορά το γεγονός ότι το γήπεδο της Βέροιας στους αγώνες των Εφήβων έχει αρκετό κόσμο, ο κόουτς της ομάδας από την Ημαθία σχολίασε: «Αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματικό ποδόσφαιρο, αυτές οι ηλικίες είναι που πρέπει να τραβήξουν τα βλέμματα των φιλάθλων, των προπονητών, των παραγόντων, των σκάουτερ, των μάνατζερ. Τα παιδιά στις μικρές ηλικίες είναι αυτά που θα πλαισιώσουν στο μέλλον όχι μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και των υπολοίπων χωρών όταν αυτό είναι εφικτό. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο μέλλον στο επίπεδο των ακαδημιών, γιατί αυτό είναι το μέλλον και είναι ένα υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου.

Είναι ένα κομμάτι το οποίο θα πρέπει και οι ομάδες να ασχοληθούν περισσότερο γιατί μόνο κερδισμένες μπορούν να βγουν οι ΠΑΕ απ’ αυτό και να μπορούν να βγάζουν ποδοσφαιριστές για το ποδόσφαιρο μας».

Διαβάστηκε 412 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις