ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 11:15

Η… σωστή γωνία του Κώστα Μπραβάκη στη διεθνή έκθεση βιβλίου της ΔΕΘ

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπραβάκη ‘Η σωστή γωνία και άλλα διηγήματα’ θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης από τις βεροιώτικες εκδόσεις Ars Poetica, την Παρασκευή 9 Μαΐου 13:00-14:00, στο εκθεσιακό Κέντρο Helexpo στην Αίθουσα Κώστας Μόντης (περίπτερο 15].

 

Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν: η Δώρα Κασκάλη: συγγραφέας-φιλόλογος και ο Σωτήρης Γάκος: ποιητής-φιλόλογος- υπ. διδάκτορας συγκριτικής Λογοτεχνίας ΑΠΘ

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης Θωμάς Παπαστεργίου.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια σειρά διηγημάτων που τα ενώνει η αγωνία απέναντι σ\' ένα σύστημα αξιών που καταρρέει. Άνθρωποι λίγο ως πολύ μοναχικοί. Ένας πολιτικός υπάλληλος κάποιας υπηρεσίας του στρατού που μόνο οι παραδοσιακές αξίες τον κάνουν να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά και ψάχνει, ωστόσο, μια διαφορετική γωνία απεικόνισης των πραγμάτων. Ένας διευθυντής τράπεζας που απελευθερώνεται με αλλόκοτο τρόπο από το βάρος της ύπαρξης και αφαιρείται στην ενατένιση της ζωής με μια διάθεση ειρωνείας απελευθερώνοντας ταυτόχρονα μια ονειρική ατμόσφαιρα. Ένας μοναχικός άνθρωπος που το κρεβάτι του είναι το καταφύγιό του και ένας διάσημος σολίστ της κιθάρας, μία πρώην σοπράνο κι ένας άστεγος τενόρος που συνθέτουν μια όπερα δωματίου με την ορχήστρα εκτός ορίων.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Ο Κώστας Μπραβάκης είναι συνθέτης, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Έχει γράψει έργα οργανικής και φωνητικής μουσικής, αρκετά εκ των οποίων έχουν εκδοθεί σε δίσκους και βιβλία. Έχει γράψει επίσης εκπαιδευτικά βιβλία για κιθάρα. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 2006 με το μυθιστόρημα \"pianissimo εκδόσεις Μπαρμπουνάκη και ακολούθησαν οι ποιητικές συλλογές \"Εικοσιτέσσερα Πρελούδια, δώδεκα σπουδές κι εφτά πικρά τραγούδια\" το 2009 και \"Εναέριες Ρίζες\" το 2010 από τις εκδόσεις Πανοπτικόν. Ζει στη Θεσσαλονίκη και έχει ιδρύσει και διευθύνει το Ωδείο Φίλιππος στην Βέροια.

Διαβάστηκε 151 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις