ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Κυριακή, 08 Ιουνίου 2014 08:33

Μικρές εκθέσεις στο Καλντερίμι: Έργα της Γαλλίδας ζωγράφου Florence Messager

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το γοητευτικό Artworkτης Γαλλίδας ζωγράφου FlorenceMessagerεγκαινιάζει από χθες Σάββατο τις «μικρές εκθέσεις στο Καλντερίμι - souvenir, art & giftshop(Πλ. Ωρολογίου-Κεντρικής),  με την αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του.

 

Η Florence Messager γεννήθηκε το 1946. Σπούδασε στην EcoledesBeaux-Artsστην Aix-en-Provence, στην EcoleduLouvreστο Παρίσι και στο StudioduMarais. Το 1971, επισκέφθηκε την Κρήτη και ενθουσιάστηκε με τις Βυζαντινές εικόνες. Επιστρέφοντας στη Γαλλία σπούδασε την τεχνική της Ρώσικης τέχνης της εικονογραφίας στο Μοναστήρι της Aigualiere. Μετά τις σπουδές της επέστρεψε στην Ελλάδα και έζησε για πολλά χρόνια στην Πάτμο και το Ρέθυμνο, σπουδάζοντας τη Βυζαντινή Τέχνη. Από το 1980 ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Τα έργα της Messagerπροκαλούν, ως  πρόταση μιας μελέτης στην ουσιαστική σχέση μεταξύ ενός ξένου καλλιτέχνη και της Ελλάδας. Όπως και στον ίδιο τον τόπο, βρίσκει κανείς στο έργο της σπαράγματα της κλασσικής και της βυζαντινής κληρονομιάς, μεταποιώντας τη μαγεία της Ελλάδας του σήμερα. Η καλλιτέχνις, χρησιμοποιώντας την υφή και το φως, περιηγείται στο παρελθόν και στο παρόν για να εκφράσει αυτή τη σχέση με την ουσία της Ελλάδας.

 

Η FlorenceMessagerπραγματοποίησε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, ενώ συμμετείχε και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Διαβάστηκε 154 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις